Chaz Davies wint ook op zondag in Magny Cours, Michael van der Mark vijfde

97
Chaz Davies
Chaz Davies | foto© Ducati Corse

#FrenchWorldSBK – Chaz Davies is zondagmiddag in Magny Cours ook in de tweede World Superbike race als winnaar afgevlagd . De Ducati coureur kwam na eenentwintig ronden als winnaar over de finish voor Jonathan Rea en Tom Sykes. Michael van der Mark eindigde in deze race als vijfde.

In tegenstelling tot de eerste race op zaterdag kregen de World Superbike coureurs zondagmiddag in Magny Cours een droog Frans circuit voorgeschoteld.

Bij de start was het Jonathan Rea die de leiding nam voor Chaz Davies en Tom Sykes. Dit drietal wist meteen een gaatje te slaan terwijl Michael van der Mark op enige afstand de vierde plaats in wist te nemen voor Leon Camier en Sylvain Guintoli, Lorenzo Savadori en Nicky Hayden.

Terwijl Rea, Davies en Sykes vooraan het veld een vloeiend treintje vormden wisselden Van der Mark en Camier op de derde en vierde plaats een flink aantal keren van posities, iets dat koren op de molen was van de drie leiders die daardoor hun voorsprong ronde na ronde iets wisten te vergroten.

Sykes wist eenmaal vooraan aan de leiding rijdend meteen een gaatje te slaan op Davies en teamgenoot Rea terwijl Van der Mark na vijf ronden op ruim vier seconden als vierde doorkwam.

Rea en Davies duelleerden vervolgens een aantal ronden lang stevig voor de tweede plaats, iets dat dit keer Sykes in staat stelde om zijn voorsprong als leider te vergroten.  Echter toen de regerend wereldkampioen eenmaal af had weten te rekenen met Ducati coureur Davies werd de jacht geopend op de aan zijn aan de leiding rijdende teamgenoot.

Achter het drietal wist Camier vervolgens Van der Mark weer terug te verwijzen naar de vijfde plaats.

Nadat eerst Rea de aansluiting had weten te vinden bij Sykes was het met nog zes ronden te gaan ook Davies die zich meldde aan het achterwiel van de twee Kawasaki coureurs. Hierdoor ontstond er dus opnieuw een kopgroep van drie rijders.

Na eenmaal de aansluiting te hebben gevonden ging Davies, om in wielertermen te spreken, erop en erover. Zowel Rea als ook Sykes hadden vervolgens geen antwoord op de aanval van de Ducati coureur.

Na eenentwintig ronden was het dus opnieuw Davies die als winnaar over de finish kwam en dit weekend in Magny Cours de dubbel greep.

Rea won de strijd achter Davies voor de tweede plaats door Sykes achter zich te houden.

Achter de drie podium finishers kwam Camier op ruim negen seconden als vierde over de finish voor Van der Mark.

In een op de top drie na verder saaie race werd Savadori op zestien seconden zesde gevolgd door Jordi Torres, Sylvain Guintoli, Hayden en Xavi Forés die de top tien sloot.

Tussenstand kampioenschap
Rea gaat met nog vier wedstrijden te gaan nu aan de leiding met 426 punten gevolgd door Sykes 378 punten en Davies 345 punten.

Van der Mark verstevigde zijn vierde plaats in de tussenstand, de Rotterdammer heeft nu 234 punten achter zijn naam staan terwijl zijn naaste belagers Hayden en Davide Giugliano nu respectievelijk 202 en 194 punten hebben weten te scoren.