Chaz Davies heeft ook de tweede World Superbike wedstrijd van de Motul Italian Round op zijn naam geschreven. De Ducati coureur was zondagmiddag in Imola het snelst voor Jonathan Rea en Tom Sykes. Michael van der Mark kwam op grote achterstand als negende over de finish.

Na de sighting lap bleek ook Jordi Torres plaats te hebben genomen op de grid. De Spanjaard moest zaterdag de eerste wedstrijd aan zich voorbij laten gaan na ’s ochtends wakker te zijn geworden met een flinke griep onder de leden.

Bij de start was het Tom Sykes die de leiding nam voor Xavi Forés, Marco Melandri, Jonathan Rea, Leon Camier en Michael van der Mark.

Echter nog voordat er nog een ronde gereden was konden de marshalls opnieuw de rode vlag tevoorschijn halen. Het was namelijk Ayrton Badovini die halverwege de eerste ronde zijn Kawasaki opblies en voor een flink oliespoor zorgde.

Na een vertraging van ruim een half uur gingen om 13:40 uur de lichten opnieuw op groen, dit keer voor een achttien ronden tellende World Superbike race.

Bij de start was het opnieuw Sykes die de leiding nam voor Camier, Forés, Rea, Melandri en Davies terwijl Van der Mark na de eerste ronde op de  achtste plaats rijdend doorkwam.

Rea en Melandri gingen vervolgens beiden in de beginfase even in de fout, zowel de Kawasaki als ook de Ducati coureur verloren daarbij de nodige posities.

Nadat Camier in de derde ronde onderuit schoof was het vooraan het veld Sykes nog steeds aan de leiding op bijna twee seconden gevolgd door Davies terwijl Rea en Melandri na hun foutjes op vier seconden van Sykes duelleerden voor de derde plaats in de race.

Melandri ging even later opnieuw in de fout, een foutje welke hem dit keer deed terugvallen naar de zesde plaats.

Nadat even later Melandri Alex Lowes terugverwees naar de zesde plaats was het Van der Mark die even later ook zijn teamgenoot wist te passeren en Lowes terugverwees naar de zevende plaats.

Onder gejuich van het in grote getale aanwezig Italiaanse publiek wist Davies in de zevende ronde de leiding over te nemen van Sykes terwijl Rea inmiddels aan een sterk opmars was begonnen en ronde na ronde dichter bij de twee voorste mannen wist te komen.

Halverwege de race was het Davies aan de leiding voor Sykes, een steeds dichterbij komende Rea en op vier seconden Forés en Melandri die duelleerden voor de vierde plaats in de race.

Op bijna twintig seconden van Davies had Lowes inmiddels de zesde plaats weer overgenomen van Van der Mark. De twee Yamaha coureur voerden op dat moment een groep aan van zeven rijders die dus streden voor de zesde plaats in de wedstrijd.

Terwijl Davies vooraan het veld de leiding ronde na ronde steviger in handen nam was het in de elfde ronde Rea die ten koste van Sykes de tweede plaats over wist te nemen.

Ruim achter de voorste mannen wisten Lowes en Laverty zich los te rijden uitv de groep die streed voor de zesde plaats in de race terwijl Van der Mark in het tweede deel van de race op de achtste plaats rijdend hard moest knokken om Torres, Leandro Mercado en Ramon Ramos achter zich te houden.

In de slotfase kon Davies onbedreigd naar zijn tweede zege van het weekend rijden. Op vijf seconden van de Ducati coureur streden Rea en Sykes voor de tweede plaats, een duel dat de regerend World Superbike kampioen uiteindelijk in zijn voordeel wist te beslissen.

Forés begon als vierde aan de laatste ronde met direct aan zijn achterwiel Melandri. De ervaren Italiaan loerde echter op een gaatje in de laatste ronde maar Forés wist keurig stand te houden en op ruim veertien seconden na Davies als vierde de finish te passeren op 0,155 seconde gevolgd door Melandri.

Lowes werd op ruim dertig seconde zesde gevolgd door Laverty en Torres die in de laatste ronde Van der Mark wist te passeren en terug te verwijzen naar de negende plaats. Mercado passeerde vlak achter de Nederlander als tiende de finish.

Voor het Red Bull Honda World Superbike Team was er ook in deze wedstrijd geen succes weggelegd, Nicky Hayden kwam op ruim 43 seconden van Davies als twaalfde over de finish terwijl Stefan Bradl op bijna 55 seconden van de winnaar als veertiende werd afgevlagd.

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s