Chileen Maximilian Scheib verrassend op pole in Jerez

4
Maximilian Scheib
Maximilian Scheib | foto© worldsbk.com

#JerezWorldSBK – Maximilian Scheib vertrekt zondag in Jerez vanaf de pole in de FIM Cup Superstock 1000 klasse. De Chileen was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Roberto Tamburini en Riccardo Russo. Wayne Tessels werd op de tweeëntwintigste plaats de best geklasseerde Nederlander.

Zaterdagmiddag om 14:15 uur begonnen de FIM Cup Superstock 1000 coureurs in Jerez aan hun laatste kwalificatie van het seizoen. Terwijl Raffaele De Rosa en Leandro Mercado zondagmiddag met z’n tweeën uit gaan maken wie zich 2016 FIM Cup Superstock 1000 kampioen mag noemen ging er zaterdagmiddag een verrassende coureur aan de haal met de pole.

Hij is in Jerez pas bezig aan zijn tweede FIM Cup Superstock 1000 weekend, klopte tijdens de trainingen al aan aantal keren op het venster maar wie voor dit weekend gezegd zou hebben dat de Chileen Maximilian Scheib zaterdagmiddag in Jerez de pole voor zich zou opeisen zou door velen in het WorldSBK paddock verbaasd aangekeken worden.

Scheib wist een verbluffend snelle ronde op de klok te zetten van 1’42.998, een rondetijd die maar liefst 0,720 seconde sneller was dan de tweede tijd welke op de klok gezet werd door Roberto Tamburini.

De laatste plaats op de eerste startrij werd een prooi voor Riccardo Russo.

De vierde tijd werd op de klok gezet door titelkandidaat De Rosa voor Lukas Mahias, Michael Ruben Rinaldi, Jeremy Guarnoni, Alessandro Nocco en De Rosa’s rivaal in de strijd voor de titel Mercado.

Kevin Calia was de laatst geklasseerde coureur binnen de top tien.

Voor Wayne Tessels en Rob Hartog was het opnieuw een moeilijke sessie. Ondanks dat beide halverwege de kwalificatie in het middenveld te vinden waren moest Tessels uiteindelijk genoegen nemen met de tweeëntwintigste startplaats. Hartog sloot de kwalificatie ondanks een opleving halverwege af als achtentwintigste.

 

Handige links Gaerne Spanish Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag