Een eerste voorlopige kalender van 2020 FIM Superbike World Championship laat nog steeds op zich wachten, maar ondanks dit kan de Dorna WorldSBK Organization wel al de komst van een nieuw circuit op de 2020 kalender bekendmaken: Circuit de Barcelona-Catalunya.

In 2020 zal er voor het eerst in de geschiedenis op het Circuit de Barcelona-Catalunya een ronde van het FIM Superbike World Championship worden verreden. Het Spaanse circuit en de Dorna WorldSBK Organization hebben hierover overeenstemming bereikt.

Het evenement zal in 2020 van 18 t/m 20 september worden verreden en deel uitmaken van de binnenkort vrij te geven 2020 FIM Superbike World Championship kalender.

Gregorio Lavilla, WorldSBK Executive Director – Sporting & Organization: “Deze nieuwe toevoeging aan de 2020 WorldSBK-kalender wordt met grote verwachting tegemoet gezien. Het circuit heeft vele gedenkwaardige races in verschillende auto- en motorsport disciplines meegemaakt en het WorldSBK kan dan ook niet wachten om zich bij deze lijst te mogen voegen. Met zo’n rijk verleden in de motorsport in Spanje en de regio belooft de Catalunya WorldSBK Round een groot succes te worden voor alle betrokken partijen.”

Welke Spaans evenement er komend seizoen met toevoeging van Circuit de Barcelona-Catalunya van de kalender zal verdwijnen of dat er in 2020, naast Motorland Aragon en Jerez de la Frontera, drie Spaanse rondes op de WorldSBK kalender zullen verschijnen is nog niet bekend. Er wordt door velen met smart gewacht op een eerste voorlopige 2020 WorldSBK kalender, zodra deze vrijgegeven wordt zal hierover meer duidelijk worden.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App