Collin Veijer scoort drie keer punten in Jerez de la Frontera

276
collin-veijer
Collin Veijer - Jerez | foto© Cardoso Racing

Collin Veijer reisde afgelopen week af naar Jerez, het Zuid-Spaanse circuit waar maar liefst drie Hawkers European Talent Cup races op het programma stonden. Na een moeizame start van het weekend wist de jonge Staphorster zaterdag en zondag in alle drie races punten te scoren.

Na woensdag en donderdag een aantal vrije trainingen afgewerkt te hebben stonden er vrijdag twee kwalificaties op het programma. Na in de eerste kwalificaties twee keer buiten zijn schuld om ten val te zijn gekomen moest de APEX – Cardoso Racing coureur het doen met een zeventiende plaats op de startgrid voor de drie te verrijden races, een lastige opgave in het sterk bezette deelnemersveld.

De jonge Staphorster liet zich er echter niet door uit het veld slaan. Dit was zaterdag dan ook goed te zien in de twee eerste races van het weekend. Met een dertiende en een twaalfde plaats werd er dan ook vol vertrouwen uitgekeken naar de race van zondag. Na een goede start en een het winnen van een flink aantal plaatsen werd de race onderbroken middels een rode vlag situatie. Wat volgde was een herstart over een race van slechts vijf ronden, opnieuw geen makkelijke opgave om in zo’n korte race je naar voren te knokken. Het lukte Veijer echter wel en na opnieuw een goede start wist hij in deze sprintrace in de kopgroep te blijven om uiteindelijk als tiende over de finish te komen.

Collin Veijer: “In de eerste wedstrijd zat ik eerst in een grote groep, maar deze groep viel uit elkaar en ik had twee coureurs voor me, dus het was moeilijk voor mij om door te stoten naar de kopgroep. De tweede wedstrijd ging goed, ook al zat ik niet in de kopgroep. Opnieuw had ik een goede start, maar vervolgens viel ik terug naar de 22e plaats. Daarna wist ik me op te werken naar de 12e plaats maar in de laatste bocht kwam er een coureur over me heen en eindigde ik als 13e. Zondag tijdens de derde race was de start nog beter. In het eerste deel van de wedstrijd ging de groep uit elkaar en probeerde ik zo ver mogelijk voorin te komen, maar toen was er de rode vlag. Ik baalde hier best wel van want ik had nog een kans om bij de koplopers te komen. In de tweede wedstrijd kon ik de kopgroep wel bereiken, dit ondanks dat ik bij de uitkomen van de bochten wat kleine problemen had. We eindigden op de tiende plaats, een positief resultaat.”

José Luis Cardoso (Teammanager): “Collin heeft zaterdag twee goede races gereden, zijn tempo was goed alhoewel het soms wat wispelturig was omdat er veel coureurs in de groep zitten en er zoveel inhaalmanoeuvres zijn. Hierdoor is het erg moeilijk om naar voren te komen. Dit is wat Collin ons vertelde, en ik snap hem volkomen, want toen hij de ruimte had en vrijuit kon rijden was hij gewoon snel. Zondag was het zoals gewoonlijk in de Hawkers European Talent Cup opnieuw een grote groep die bij elkaar zat. De race werd onderbroken door een rode vlag en na de herstart was er een race over slechts vijf ronden waarin Collin als tiende eindigde. Hij heeft een groot potentieel en ik denk dat hij er de volgende wedstrijden nog beter bij zal staan.”

Met deze resultaten staat Collin Veijer met 16 punten op de zeventiende plaats in de tussenstand van de European Talent Cup.

 

Handige links FIM CEV Repsol Jerez 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App