Collin Veijer start in Estoril als 12e in eerste Hawkers ETC-races

6
collin-veijer
Collin Veijer - Estoril | foto© Cardoso Racing

Collin Veijer start dinsdag op het circuit van Estoril vanaf de twaalfde plaats op de grid tijdens zijn eerste Hawkers European Talent Cup race. De APEX – Cardoso Racing coureur heeft maandag de eerste kwalificaties van het seizoen met een bevredigend resultaat afgesloten.

Collin Veijer eindigde maandag op de twaalfde plaats op de gecombineerde tijdlijst na twee kwalificaties. In de eerste kwalificatie noteerde Veijer een snelste rondetijd van 1’48.786, een tijd die na afloop goed was voor de negende plaats op de lijst met in totaal 41 deelnemers.

In de tweede kwalificatie scherpte Veijer zijn eigen snelste rondetijd aan tot een tijd van 1’48.641. Met deze snelste rondetijd zag hij na afloop van deze sessie zijn naam als zevende terug op de lijst terwijl deze tijd uiteindelijk goed was voor de twaalfde rondetijd op de samengestelde tijdlijst.

Zoals gebruikelijk wordt voorafgaand aan de Hawkers European Talent Cup-wedstrijd verwacht dat het uit zal draaien op een groepswedstrijd met een grote groep kandidaten voor de overwinning. Gezien zijn uitstekende racetempo tijdens de kwalificaties is Veijer zeker één van de kandidaten om twee goede resultaten mee naar huis te kunnen nemen.

Collin Veijer P12 (1:48.641): “In QP1 was het vrij moeilijk. Ik had een probleem aan de achterkant van de motor en het was daardoor beste wel een beetje lastig, maar we hebben het voor de tweede sessie op weten te lossen en toen ging het best wel goed. Ik kon alleen aan het einde van de sessie een goede ronde rijden, dit omdat we steeds veel verkeer tegenkwamen. Morgen in de race zal er een grote groep bij elkaar blijven, vooral dankzij de nodige slipstreams hier. Ik denk dat het morgen twee leuke races worden om naar te kijken op TV.”

José Luis Cardoso (Teameigenaar): “Collin heeft het vandaag heel goed gedaan, ik ben blij met zijn prestaties. Vandaag reed hij twee goede kwalificaties, daarnaast werkte hij ook veel aan het wedstrijdtempo en we hebben kunnen zien dat hij een coureur is met veel potentieel. We hopen dat hij morgen een goede race kan rijden en een goed resultaat kan behalen.”

De twee Hawkers European Talent Cup races gaan dinsdag 06 juli respectievelijk om 12:00 en 15:00 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links FIM CEV Repsol Estoril 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App