Leon Camier zal de komende week niet deelnemen aan WorldSBK Test in Jerez de la Frontera, de Brit is onvoldoende hersteld van zijn onlangs uitgevoerde schouderoperatie. Sandro Cortese is door het Barni Racing Team opgeroepen om op 22-23 januari als vervanger op te treden.

De verplichte winterstop zit er bijna op voor de WorldSBK coureurs. Volgende week, 22-23 januari, gaat de actie in Jerez weer van start tijdens de eerste WorldSBK Test van 2020. Voor Leon Camier komt deze test echter te vroeg, zo heeft het Barni Racing Team donderdag middels een persbericht wereldkundig gemaakt.

Camier, die een groot deel van het afgelopen seizoen moest missen vanwege een vervelende schouderblessure – opgelopen tijdens de Italiaanse ronde van het kampioenschap in Imola – leek eind oktober echter volledig hersteld om aan zijn nieuwe avontuur bij het Barni Racing Team te kunnen beginnen.

Helaas sloeg het noodlot opnieuw toe in november tijdens zijn allereerste test in dienst van het team. Camier kwam op Motorland Aragon ten val waarbij hij opnieuw zijn schouder blesseerde. Leek de blessure in eerste instantie mee te vallen, enkele dagen voor de kerst besloten de artsen echter dat er alsnog een operatie noodzakelijk was voor een zo goed en spoedig mogelijk herstel.

Op 24 december werd Camier geopereerd aan zijn linkerschouder, een operatie die succesvol is verlopen. Ondanks dat het herstel spoedig en volgens plan verloopt is de Brit op dit moment fysiek nog niet in staat om deel te nemen aan de eerste WorldSBK Test die op 22 en 23 januari aanstaande op de planning staat.

Het Barni Racing Team heeft Sandro Cortese, 2018 World Supersport kampioen en voormalig Yamaha World Superbike coureur, bereidt gevonden om komende week in Jerez de la Frontera tijdelijk de plaats in te nemen van Camier en het belangrijke testwerk op de Ducati Panigale V4 R voor zijn rekening te nemen.

Marco Barnabo, Barni Racing teameigenaar: “Onze prioriteit in deze fase van het seizoen is het verder ontwikkelen van de nieuwe motor om zo straks in Australië aan te komen met een high performance machine. Daarom hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Ducati Panigale V4 R aan een snelle en ervaren rijder als Cortese toe te vertrouwen, een coureur die op dit moment vrij is. Ik ben er zeker van dat Sandro ons tijdens de twee dagen in Jerez goede basisinformatie zal kunnen geven. Pas op het einde van de twee dagen in Spanje beslissen we wat we in Portimâo gaan doen: Camier blijft uiteraard onze prioriteit en zijn herstel vordert sneller dan verwacht. Leon wil graag deelnemen aan deze test in Portimâo, maar we moeten ons niet laten meeslepen in de hectiek en de voor- en nadelen en risico’s zorgvuldig afwegen.”

Tijdens de voorgaande test, eind november 2019 in Jerez, trad Ducati MotoGP testcoureur Michele Pirro op als vervanger van toen wel al geblesseerde maar nog niet geopereerde Camier.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App