Een week geleden werd er op verzoek van de fans een Crowdfundactie opgestart met de titel: Bo Bendsneyder in 2019 met NTS Racing GP in de Moto2. ‘De actie verloopt voorspoedig maar we zijn er nog niet’, dat is een eerste tussentijdse conclusie van betrokken partijen.

Nadat Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP onlangs een intentieverklaring ondertekenden om in 2019 samen van start te gaan in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap, werd er donderdag 23 augustus in samenwerking met het Yvonne van Gennip Talent Fonds een Crowfundfundingactie opgestart met als doel de fans de mogelijkheid te geven een donatie te doen om dit unieke Nederlandse project mede te doen slagen.

Na ruim een week, en met nog 29 dagen te gaan, staat de teller op ongeveer 350 donaties, ruim € 12.500 en is er 25% van het streefbedrag gehaald.

Een prachtig resultaat waarmee de betrokken partijen heel erg tevreden zijn. Niet alleen deze actie stemt partijen tot tevredenheid, ook de reacties en de aandacht die het project gekregen heeft in diverse media is overweldigend. Naast Racesport.nl hebben diverse collega websites (o.a. Nieuwsmotor.nl, Motor.nl en Motor-forum.nl) de actie onder de aandacht gebracht, hebben de KNMV en het TT Circuit Assen (naast hun andere betrokkenheid) de actie middels hun social mediakanalen gedeeld en hebben NOS Sport en de Telegraaf er aandacht aan besteed.

Lees ook: Support en Crowdfundingactie actie Bo Bendsneyder van start

Naar aanleiding van de actie hebben diverse bedrijven zich gemeld die zich d.m.v. sponsoring aan het project willen verbinden. Allemaal positieve ontwikkelingen die het uiteindelijke doel – het tekenen van een definitieve overeenkomst – elke dag een stapje dichterbij doen komen.

Ook hebben inmiddels een aantal van de huidige sponsoren, van zowel NTS RW Racing GP als ook van Bo Bendsneyder zich voor komend seizoen aan het nieuwe project verbonden.

Allemaal positieve ontwikkelingen dus, maar we zijn er nog niet. De komende dagen moet er hard gewerkt worden om de begroting voor komend seizoen sluitend te krijgen en groen licht te krijgen voor het zetten van de handtekeningen onder een definitief contract.

Partijen zijn voornemens om voor de Grand Prix in Misano de knoop definitief door te hakken, maar dan moet er komende week nog wel de nodige resultaten worden geboekt. Een volledige dekking zal er dan misschien nog niet zijn, maar langer uitstellen is geen optie, aangezien er andere coureurs in de wachtkamer zitten. Partijen hebben echter wel besloten dat, indien het tekort te overzien is en de inschatting gemaakt kan worden dat dit tekort de komende maanden opgelost kan worden door de op dat moment reeele opties EN door samen de schouders er te blijven onder te zetten, met elkaar in zee te gaan.

Een zeer groot compliment is hierbij zeker op zijn plaats aan het adres van het management van NTS RW Racing GP.

Kan en mag Bo Bendsneyder ook op uw steun rekenen?

Klik op de volgende link of de naam Bo Bendsneyder in onderstaand kader voor meer informatie en het doen van een donatie. Link: BO BENDSNEYDER IN 2019 MET NTS RW RACING GP IN DE MOTO2