In de tweede vrije training op het Circuito de Jerez Ángel Nieto heeft Cal Crutchlow de snelste tijd gereden en is daarmee de snelste coureur tijdens de openingsdag van de Gran Premio Red Bull de España. Achter de Britse Honda coureur waren het Dani Pedrosa en Johann Zarco. 

Ondanks dat er regen voorspeld was voor deze tweede vrije training voor de MotoGP klasse bleef het droog en konden de coureurs op een zonnig Jerez hun sessie met slicks verrijden.

Net als in de ochtendtraining was het Marc Márquez die vanaf de start van de sessie snel onderweg was. De Spanjaard wist een aantal constante snelle ronden te rijden en daarnaast ook onder de snelste tijd van FP1 te duiken. Ook teamgenoot Dani Pedrosa wist al gauw enkele verbeteringen te maken en steeg naar de tweede plaats met Cal Crutchlow op de derde plaats die daarmee voor een Honda 1-2-3 zorgde.

Het Movistar Yamaha duo leek het moeilijk te hebben op het Zuid-Spaanse circuit. Zowel Valentino Rossi als Maverick Viñales waren constant buiten de top tien te vinden en boekten weinig progressie.

Het grootste deel van de sessie werd gebruikt om de afstelling te verfijnen en helder te krijgen welke banden het best zijn voor de race. Echter kwam daar in de slotfase verandering in aangezien een groot aantal coureurs een zachte achterband liet monteren om een snelle rondetijd te kunnen rijden en zodoende een plek in de top tien veilig te stellen.

De enige coureur die geen nieuwe zachte slicks liet onder zijn MotoGP machine liet monteren was Márquez. Ondanks dat behoorde de Spanjaard alsnog tot de snelste coureurs, echter ging hij in de slotfase onderuit in de zesde bocht. Márquez verloor de voorkant van zijn Honda RC213V in de ‘Dry Sack’ bocht waardoor er een vroegtijdig einde kwam aan zijn tweede vrije training.

Het was uiteindelijk Cal Crutchlow die met een 1’38.614 de snelste tijd van de dag noteerde voor Pedrosa en Zarco. De vierde tijd was in handen van Iannone waarmee de top vier slechts 0.095 van elkaar verwijderd is. Verder waren het Márquez, Dovizioso, Lorenzo, Miller, Rossi en Viñales in de top tien.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag