Crutchlow na zijn ride through penalty: ‘Straf is belachelijk’

18
cal-crutchlow
Cal Crutchlow | foto© LCR Honda Team

Cal Crutchlow zag zondag op Termas de Rio Hondo al na een paar ronden de kans op een goede eindklassering verloren gaan. De LCR Honda Castrol coureur had namelijk een jumpstart gemaakt met als gevolg een ‘ride through penalty’. Ondanks dat hij nog als dertiende de finish passeerde was Crutchlow woest en liet hij zich na afloop helemaal gaan over de beslissing en actie van de racedirectie.

Cal Crutchlow was zondagavond boos, heel boos na afloop van de MotoGP race op het Autódromo Termas de Río Hondo in Argentinië. De LCR Honda Castrol coureur was teleurgesteld over het resultaat (dertiende) en over de straf die hij opgelegd kreeg naar aanleiding van een jumpstart, een jumpstart waarvan hij in eerste instantie zelf dacht niet gemaakt te hebben. De Honda coureur ging dan ook meteen na de race persoonlijk verhaal halen bij de mensen van de Race Direction.

 

Cal Crutchlow: “Ik ben erg teleurgesteld over het resultaat van de race. Ik kreeg een straf voor iets wat ik niet kan begrijpen. Niemand zag waarvoor ik gestraft werd. Daarom ging ik zelfs naar de racedirectie. Deze mensen zeiden dat ik een jumpstart start had gemaakt. Ik heb het op de videobeelden bekeken en wat ik heb gedaan is dat ik een klein beetje bewoog, ik denk zelf nog geen centimeter. Ik heb de koppeling niet losgelaten. Ik heb zelfs niet eens gerold toen de lichten uit gingen. Ik balanceerde gewoon op mijn teen. Dit is gewoon belachelijk, maar ik kan het niet veranderen. Ik moet trots zijn op mijn race. Het ging fantastisch in het begin. Mijn probleem wat betreft dit voorval is namelijk dat ik het gevoel heb dat ze Marc, Vale of Dovi in een vergelijkbare situatie niet dezelfde straf zouden hebben opgelegd. Toen ik na de race met hen wilde praten, stonden ze daar gewoon met de armen over elkaar. Als je als een gek begint, is de penalty gerechtvaardigd. Maar in mijn situatie moet je er nog eens goed naar kijken. Het heeft de hele race voor mij en mijn team geruïneerd. En het heeft mij een zo goed als zekere podiumplaats gekost. Na de race heb ik samen met iemand van het team we tien minuten lang lopen klagen op het kantoor van de race directie maar niemand zei ook maar één woord. Je moet begrijpen hoe ik me voel. Niemand begrijpt de straf. Maar ik zit er mee en kan er niets meer aan veranderen. Ik moet vanaf nu vooruitkijken en me voorbereiden op een goede race in Texas.”

Crutchlow moest zondag vanaf de achtste plaats op de grid aan de race beginnen, dit na een fout in zijn snelste ronde in de kwalificatie. Ondanks de ‘ride through penalty’ kwam de LCR Honda Castrol coureur nog als dertiende over de finish.

 

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App