Lorenzo Dalla Porta was vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya het snelst voor Tatsuki Suzuki en Gabriel Rodrigo. In de slotfase begon het licht te regenen en werd snelste tijd van de dag, gereden door Alonso López in FP1, niet verbeterd.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya ging vrijdagmiddag om 13:15 uur van start. De donkere bewolking was weer teruggekeerd boven het Catalaanse circuit maar vooralsnog viel er geen regen.

Of dit directe invloed had op de omstandigheden van het asfalt was niet duidelijk maar de coureurs wisten gedurende het grootste gedeelte van de sessie hun tijden van FP1 niet te verbeteren. Halverwege had Lorenzo Dalla Porta de snelste rondetijd in handen voor Tatsuki Suzuki, Gabriel Rodrigo, Sergio García, Romano Fenati en Niccolò Antonelli.

Een vroege crash was er voor Alonso López. De Spanjaard die in de eerste vrije training nog de snelste rondetijd wist te rijden kwam ten val bij het ingaan van bocht 7. Bij het insturen voor deze linkerbocht verloor hij de voorkant van zijn Honda en schoof onderuit, wel bleef hij ongedeerd.

Met minder dan tien minuten te gaan vielen er de eerste druppels en werden de regenvlaggen gezwaaid. Aanvankelijk was dit niet genoeg om de coureurs te hinderen maar een enkeling besloot voor de zekerheid toch maar de pitbox op te zoeken. 

Lorenzo Dalla Porta sloot de sessie uiteindelijk als snelste af met een 1’49.213 voor Tatsuki Suzuki en Gabriel Rodrigo. Verder noteerden Sergio García, Romano Fenati, Niccolò Antonelli, Kaito Toba, Marcos Ramirez, Albert Arenas en Kazuki Masaki een tijd in de top tien.

De 1’49.167 van Alonso López, gereden in FP1, werd echter niet aangescherpt waardoor hij de snelste Moto3 coureur van de dag is.

De derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya gaat zaterdagochtend om 09:00 uur van start met de kwalificatie om 12:35 uur.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App