Lorenzo Dalla Porta was vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op de Twin Ring Motegi het snelst. Onder redelijk bewolkte omstandigheden op het Japanse circuit reden Aron Canet en Marcos Ramirez de tweede en derde tijd achter de Italiaan.

Vrijdagochtend om 09:00 uur lokale tijd, 02:00 uur Nederlandse tijd ging de eerste vrije training voor de Moto3 klasse van start op de Twin Ring Motegi in Japan. Met een buitentemperatuur van zo’n 17°C waren de omstandigheden ondanks enige bewolking gunstig op het Japanse circuit.

Romano Fenati, Niccolò Antonelli en Can Öncü zijn er dit weekend weer bij na hun opgelopen blessures in de laatste twee Europese races. Ook rijdt er dit weekend een Japanse wild-card mee, zijn naam is Sho Hasegawa.

Antonelli had zichtbaar weinig angst aan deze blessure overgehouden en ging er dan ook meteen goed voor zitten. Bij het uitkomen van bocht 5 kwam de Italiaan naast de baan terecht en wist ternauwernood een flinke high-sider te voorkomen.

Het was een rustige sessie met weinig noemenswaardige gebeurtenissen. Echter ging in de slotfase het tempo wel omhoog omdat er later op de dag maar met name op de zaterdag regen wordt verwacht. Leider in het kampioenschap Lorenzo Dalla Porta reed met een 1’57.240 de snelste rondetijd voor titelconcurrent Aron Canet en Marcos Ramirez. Tony Arbolino kwam naar de vierde tijd voor Mugen Race coureurs Jaume Masia en Andrea Migno, daarachter maakten Niccolò Antonelli, Jakub Kornfeil en Sergio García de top tien compleet.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op de Twin Ring Motegi gaat om 13:15 uur lokale tijd, 06:15 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App