Dani Pedrosa: ‘Marc Marquez is en mix van Rossi en Stoner’

68
Dani-Pedrosa
Dani Pedrosa | foto© KTM images

Voormalig Repsol Honda Team en huidig KTM MotoGP testcoureur Dani Pedrosa was eerder deze week te gast in een online chatsessie met Franco Bobbiese van het Spaanse Paddock TV. De Spanjaard deed er een opmerkelijke uitspraak over zijn voormalig teamgenoot en inmiddels achtvoudig wereldkampioen Marc Marquez.

Dani Pedrosa nam aan het einde van het seizoen 2018 afscheid als actief MotoGP coureur. De kleine Spanjaard kwam zijn gehele MotoGP carrière uit voor het Repsol Honda Team waarvan de laatste zes seizoenen als teamgenoot van landgenoot Marc Marquez. Nadat Pedrosa zijn plaats binnen het Repsol Honda Team in 2019 ingenomen zag worden door niemand minder dan Jorge Lorenzo zijn beide Spanjaarden nu actief als MotoGP testcoureur.

Pedrosa is tevreden en volgens eigen zeggen een gelukkig man binnen zijn nieuwe rol als MotoGP testcoureur waar hij een belangrijke rol vervuld in de ontwikkeling van de KTM RC16. In tegenstelling tot Lorenzo heeft Pedrosa geen ambities om nog weer in wedstrijdverband in actie te komen.

De kleine Spanjaard, die in 2006 zijn debuut maakte in de koningsklasse en in totaal 31 MotoGP zeges wist te behalen, was de afgelopen week te gast in een online chatsessie van met Franco Bobbiese van het Spaanse Paddock TV. Ondanks dat Pedrosa zelf niet meer actief is als actief MotoGP coureur kijkt hij nog wel veelvuldig naar zijn voormalige collega’s die nog wel actief zijn, zo ook naar zijn voormalig teamgenoot Marc Marquez die de afgelopen jaar het MotoGP wereldkampioenschap domineert en inmiddels al acht wereldtitels achter zijn naam heeft staan.

Dani Pedrosa: “Marc Marquez, hij is speciaal. Het is een mix van Rossi en Stoner. Soms is hij van de buitencategorie net als Casey in zijn goede tijd, en soms is hij charismatisch als Valentino. Dit is hoe ik hem als collega in de pitbox heb meegemaakt. Ja, en we kunnen er niet om heen, hij wint veel de laatste tijd.”

Om zijn uitspraken kracht bij te zetten en te verduidelijken beschreef Pedrosa tijdens de chat de belangrijkste karaktereigenschappen van zowel Rossi als ook Stoner.

Dani Pedrosa: “De kracht van Rossi is de manier waarop hij zoveel fans aan zich heeft weten te binden en het grote aantal fans dat hij teruggebracht heeft naar de circuits. Hij heeft in het verleden veel gewonnen, en we kunnen denken ik rustig zeggen dat hij veel passie heeft. Na zoveel jaren lijkt het nog steeds alsof het mentaal gezien zijn eerste jaar is. Hij rijdt niet alleen omdat hij het leuk vindt, hij wil na zoveel jaren ook nog steeds winnen en met de besten mee kunnen. Wat betreft Stoner … Casey is een natuurtalent, op welk circuit hij reed, dag of nacht het maakte hem allemaal niet uit; hij stapte op zijn motor, opende het gas en ging ervoor. Hij was een coureur die niet veel nadacht, voor hem hoefde niet alles perfect te zijn, hij wilde altijd snel zijn. Stoner was een ‘beest’, in de goede zin van het woord.”

Tot slot deed Pedrosa nog wel een opmerkelijke onthulling. Sinds het beëindigen van zijn carrière als actief MotoGP coureur heeft hij steeds gezegd uitsluitend nog als MotoGP testcoureur in actie te zullen komen en niet als invaller of middels een wildcardoptreden weer in wedstrijdverband actief te zullen zijn. In de reeds genoemde online chat liet Pedrosa nu echter weten dat hij nog steeds voornemens is om het uitsluitend te laten bij het testen van de KTM RC16, maar voor het geval dat zijn Oostenrijkse werkgever het in het belang van de ontwikkeling van de machine noodzakelijk vindt om deel te nemen aan een Grand Prix hij hiervoor een uitzondering zal maken.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App