Voor Danilo Petrucci was de eerste dag van de Motul TT Assen een bewogen dag. Al vroeg in de eerste vrije training kwam de Italiaan hard ten val maar ’s middags wist hij een sterke sessie af te sluiten met de derde rondetijd.

Het was vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training behoorlijk schrikken voor Danilo Petrucci. Al vroeg in de sessie ging de Italiaan er hard af in de Ramshoek en had hij zich daar aanvankelijk behoorlijk bij bezeerd. Later bleek het een combinatie te zijn van een iets te agressief afgestelde motorrem en banden die nog niet volledig op temperatuur waren.

Nadat de schrik eruit was reed Petrucci een sterke tweede vrije training en werkten hij en het team goed samen om de juiste afstelling te vinden voor de race. Ook was de Ducati coureur in staat om er één snelle ronde uit te persen en verwacht hij na drie podiumfinishes op rij dit weekend opnieuw mee te kunnen doen voor de podiumplaatsen.

Danilo Petrucci: “Ik ben tevreden met onze resultaten van vandaag want we waren meteen vanaf de eerste ronden in de ochtend snel. Helaas kon ik niet één perfecte ronde rijden maar onze prioriteit was het werken voor de racesnelheid en uitzoeken welke banden we moeten gebruiken op zondag. We moeten nog harder aan de slag want onze concurrenten zijn ook sterk. Hoe dan ook staan wij tussen de snelste coureurs en zijn we klaar voor een gevecht. Er is nog ruimte voor verbetering zowel op het gebied van chassis als de elektronica, maar we hebben al wat veranderingen doorgevoerd van de laatste tests, dit geeft me vertrouwen. Ons doel voor de race blijft hetzelfde: we willen vechten voor de podiumplaatsen.”

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App