Moto3 coureur Darryn Binder zal komende week tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring niet in actie komen. De Red Bull KTM Ajo Moto3 coureur liep donderdag bij een trainingsongeval op een Supermotard een schouderblessure op waaraan hij inmiddels succesvol is geopereerd. De jonge Spanjaard Raul Fernandez zal op de Sachsenring als vervanger optreden.

Darryn Binder heeft donderdagmiddag bij een crash tijdens een Supermotard training in Spanje zijn rechter sleutelbeen gebroken. De Red Bull KTM Ajo Moto3 coureur werd na het ongeval overgebracht naar het Hospital Universitario Dexeus in Barcelona. De artsen besloten dat een operatie noodzakelijk was. Deze twee uur durende operatie heeft inmiddels plaatsgevonden en werd uitgevoerd door de bekende arts dr. Xavier Mir en zijn team.

Bij de operatie werd de breuk gestabiliseerd middels een titanium plaatje en zes schroeven. De Zuid-Afrikaan, die de komende 24 uur nog in het ziekenhuis zal blijven, zal daarna zo snel mogelijk met de revalidatie beginnen, hoewel deelname aan het eerstvolgende Grand Prix op de Sachsenring uitgesloten is. Binder heeft hierdoor drie weken de tijd om te herstellen alvorens op 5 augustus aanstaande de Tsjechische Grand Prix op het circuit van Brno op de kalender staat.

Het Red Bull KTM Ajo Moto3 team zal de jonge Spaanse coureur Raul Fernandez op de Sachsenring als vervanger op laten treden. De 17-jarige coureur komt normaalgesproken op een KTM uit in het FIM CEV Moto3 Junior World Championship.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl