Darryn Binder gaat in 2021 uitkomen voor Petronas Sprinta Racing Moto3. De 22-jarige Zuid-Afrikaan en  huidig CIP Green Power coureur heeft hiervoor een éénjarige overeenkomst getekend bij het bekende Maleisische team.

Darryn Binder blijft ook in 2021 actief in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 22-jarige Zuid-Afrikaan en het jongere broertje van MotoGP coureur Brad Binder leek de afgelopen tijd de keus te hebben gemaakt om de overstap te maken naar de Moto2 klasse maar is hier blijkbaar op teruggekomen na een aanbieding van het Petronas Sprinta Racing Moto3 team.

De jongste van de twee broers Binder heeft namelijk een éénjarige overeenkomst getekend bij het team van Razlan Razali en Johan Stigefelt. Het zal tevens het debuut worden van Binder op een Honda Moto3 machine, tot op heden was hij altijd actief op een machine van het Oostenrijkse KTM.

Johan Stigefelt, Teamdirecteur: “Ik ben echt blij dat we Darryn hebben getekend voor volgend jaar. We hebben gezien dat hij een agressieve, getalenteerde en goede coureur is, vooral op de wedstrijddag. Dit is het soort kerels waar je mee wilt werken, een kerel die de volgende stap in zijn carrière wil zetten, en het type coureur dat je in je team wilt hebben die voorin kan meedoen. Dit zal zeker het doelwit zijn bij hem. Eerst zal hij zich moeten aanpassen aan de Honda en we willen dat hij zich op zijn gemak voelt in ons team, zoals we dat in het verleden met andere coureurs ook hebben gedaan. Hij zal een sterke ploeg om zich heen hebben en ik heb er alle vertrouwen in dat we samen iets heel goeds en moois kunnen bereiken.”

Darryn Binder: “Ik ben echt blij dat ik volgend seizoen bij Petronas Sprinta Racing mag gaan rijden. Ik was super enthousiast toen de kans kwam en ik denk dat we samen een geweldig potentieel hebben en een geweldig pakket hebben om mee te werken. Ik heb het gevoel dat we het heel goed kunnen doen en samen een mooie toekomst tegemoet gaan. Persoonlijk denk ik dat dit de beste kans is om de laatste stap te zetten om voortdurend aan de top van het klassement te staan. Ons doel zal zijn om bij elke race te vechten voor de topposities.”

Darryn Binder maakte in 2015 vanuit de Red Bull MotoGP Rookies Cup de overstap naar de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Na een zwaar eerste seizoen heeft Binder een indrukwekkende vooruitgang weten te boeken. Ondanks een vervelende en slepende blessure wist de Zuid-Afrikaan in 2017 nog steeds consequent punten te scoren en als beste resultaat dat seizoen een vierde plaats te scoren. In totaal heeft Binder twee podiumplaatsen weten te behalen in de klasse (Japan 2018 en Argentinië 2019) en heeft hij drie snelste raceronden (Japan 2018, Aragon 2019 en Oostenrijk 2020) achter zijn naam staan.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App