U bent hier:
Home » Jeugd » De Vleeschauwer wint KTM Cup thriller, De Bruin winnaar eerst World Final race

De Vleeschauwer wint KTM Cup thriller, De Bruin winnaar eerst World Final race

ktm cup KTM RC 390 Cup podium Assen | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

#AssenBSB – In een ware thriller toonde Luca de Vleeschauwer zich de sterkste in de eerste race van de KTM RC 390 Cup World Final. De Vleeschauwer maakte geen deel uit van de voor deze World Final geselecteerde rijders maar deed mee als één van de aan het veld toegevoegde Nederlandse deelnemers.

Direct na de start ontstond er een kopgroep van circa 10 rijders. Nederland was daarbij sterk vertegenwoordigd met drie rijders en daarnaast dus ook Luca de Vleeschauwer als gastrijder. Glenn van Straalen, Joep Overbeeke en Finn de Bruin wisselden elkaar veelal af aan de leiding van de wedstrijd en ook Luca de Vleeschauwer sprak een stevig woordje mee.

De rest van de kopgroep die halverwege de race was teruggebracht tot zeven rijders bestond uit Bandon Paasch, Jan-Ole Jahnig en Anthony Mazziotto. Deze rijders hielden zich wat afzijdig in het gevecht om de leiding en gokten duidelijk op een sterk eindschot. Dat eindschot kwam er niet voor Jahnig omdat in de achtste ronde, op de Veenslang, zijn ketting brak en de daarachter rijdende rijders alle geluk van de wereld hadden niet getroffen te worden door de letterlijk rondvliegende ketting.

Bij het ingaan van de laatste ronde ging Finn de Bruin aan de leiding gevolgd door Luca de Vleeschauwer, Anthony Mazziotto, Brandon Paasch, Glenn van Straalen en Joep Overbeeke. In die laatste ronde kwamen de beide Amerikanen Paasch en Mazziotto sterk naar voren en even dreigde het mis te gaan voor onze landgenoten. Bij het terugkeren naar de Ramshoek maakten zij echter goed gebruik van de slipstream waarbij Luca de Vleeschauwer zich de slimste toonde. De Belg dook als eerste de GT in en liet zich in de sprint naar de finish de kaas niet meer van het brood eten.

Finn de Bruin pakte een prima tweede plaats en werd daarmee winnaar van de eerst World Final race. Joep Overbeeke finishte op de derde plaats gevolgd door Anthony Mazziotto, Glenn van Straalen en Brandon Paasch.

Randy van Hees finishte de race op de elfde plaats gevolgd door Ryan Vos. Milan Merckelbagh pakte de 16e positie met daarachter Roy Voermans op de 18e plaats, Dianne Geesink op de 20e plaats, Rien den Ouden op de 24e plaats, Rick Kooistra op de 25e plaats en Tijs Heesakkers op de 29e plaats.

 

« Terug
1 oktober 2016
Door:
Tags: , , , , ,