Het nieuwe Althea Mie Racing Team zal komend seizoen niet met twee maar met drie Honda CBR1000RR SP2 machines van start gaan in het WorldSBK. Naast Leon Camier en Ryuichi Kiyonari zal ook de jonge Italiaan Alessandro Delbianco voor het Italiaanse team uitkomen en de beschikking krijgen over een door HRC en Moriwakli geprepareerde Honda CBR1000RR SP2.

Er is al veel over gesproken, de koerswijziging van Honda in het WorldSBK. Na 25 jaar werd het in Nieuwleusen gevestigde Ten Kate Racing bedankt voor bewezen diensten en werd bekend gemaakt dat de Honda-activiteiten in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap vanaf komend seizoen zullen vallen onder de vlag van HRC. Voor de uitvoering van het project zal Honda samenwerken met het Japanse Moriwaki Engineering en het Italiaanse Althea Racing. Tijdens de bekendmaking van het nieuwe project werden Leon Camier en Ryuichi Kiyonari als de twee rijders voor komend seizoen gepresenteerd.

Hier komt nu echter verandering in, er zal namelijk een derde rijder toegevoegd worden aan het team. De jonge Italiaanse coureur Alessandro Delbianco zal als derde rijder toegevoegd wordern aan het team en de beschikking krijgen over hetzelfde materiaal als Camier en Kiyonari.

Delbianco is geen onbekende voor het Italiaanse Althea, de 21-jarige Italiaan staat bekend als de lieveling van Althea eigenaar en teambaas Genesio Bevilacqua. Zo wordt de 21-jarige Delbianco al jaren ondersteunt en begeleidt door Althea en kwam hij afgelopen seizoen in de kleuren van het team uit in de STK1000 klasse van het WorldSBK. De Italiaan eindigde op de zevende plaats in het kampioenschap, dit ondanks verschillende blessures en breuken die hem gedurende het seizoen parten speelden.

Althea gelooft sterk in het talent van Delbianco en zet hiermee zijn traditie voort om nationale renners te laten groeien en op weg te helpen naar de top. De samenwerking met Moriwaki Honda is essentieel om Delbianco te voorzien van het best mogelijke pakket: een HRC CBR1000RR SP2 Racing Kit.

Alessandro Delbianco: “De mogelijkheid om in 2019 van start te gaan in de WorldSBK klasse is als een droom die uitkomt. Ik ben erg blij dat ik mijn carrière kan voortzetten met Genesio en het Althea Racing Team. Ik wil ook Moriwaki bedanken die mij een fantastische HONDA CBR 1000 RR SP2 motor ter beschikking zal stellen waarmee ik op mijn best zal strijden. Ik kan niet wachten om te beginnen!”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App