Het Turkse talent Deniz Oncu is zaterdagmiddag op de Sachsenring winnaar geworden van de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd van het weekend. Tweelingbroer Can Oncu werd tweede, de Japanner Ryusei Yamanaka derde.

Na drie spannende kwalificaties was het zaterdagmiddag om 16:30 uur op de Sachsenring de beurt aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs voor hun eerste wedstrijd van het weekend.

Nadat de Turkse tweeling Deniz en Can Oncu de trainingen en kwalificaties al hadden weten te domineren begonnen zaterdagmiddag 23 jonge Red Bull Rookies aan hun eerste wedstrijd.

Meteen bij de start namen de broers Oncu het heft in handen terwijl het in het middenveld meteen in de eerste bocht al misging voor vier coureurs. Zo kwamen Meikon Kawakami, Simon Jespersen, Dan Jones en Peetu Paavilainen samen ten val. Alleen Kawakami kon de race vervolgens, voor de andere drie coureurs was de wedstrijd al na enkele tientallen meters over en voorbij.

Deniz en Dan Oncu leken meteen al een gaatje te slaan op de rest van het veld maar een klein foutje zorgde ervoor dat Adrian Carrasco even aan de leiding mocht rijden. De Oncu broers zetten dit vervolgens meteen recht en vervolgens pakte het tweetal alsnog hun biezen.

Achter het tweetal ontstond een volgroep van vier rijders met daarin Ryusei Yamanaka, Filip Salac, Carrasco en Steward Garcia.

In het tweede deel van de wedstrijd kon Can Oncu het tempo van zijn broer niet meer volgen en kwamen de vier volgers in een rap tempo weer aan zijn achterwiel. Deniz had inmiddels al een ruime voorsprong op weten te bouwen, maar twee ronden voor het einde zorgde een fout van Can Oncu ervoor dat de gehele volgroep langszij kwam en hij in een paar bochten terugviel van de tweede naar de zesde plaats in de race.

Deniz Oncu reed vervolgens onbedreigd naar zijn eerste zege terwijl zijn broer Can met twee sublieme acties in de laatste ronde weer van de zesde naar de tweede plaats wist te komen en zo het Turkse feestje compleet maakte.

Best of the rest werd Yamanaka die de derde plaats greep voor Salac, Carrasco en Garcia.

Van de twee Belgische deelnemers werd Barry Baltus op de elfde plaats de best geklasseerde van het tweetal terwijl Sasha de Vits als veertiende de finish passeerde.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag