Vrijdag 18 juli was het srtv in assen voor weer een nieuwe wedstrijd in de aprillia rs 250 challenge cup. Voor vrijdag waren de weersvoorspellingen goed en kon er dus op een mooie zonnige dag gerekend worden. Õs Ochtends in de 1ste training werd er meteen al lekker gereden door marco en liet hij de 6de tijd noteren. De 2de training ging een stuk harder en de tijden lagen erg dicht bij elkaar uiteindelijk was het de 5de tijd met een verschil van 1 tiende seconde van de 4de man en 2 tiende van de 3de. Õs Middags om 14:30 was de wedstrijd. Na de warm up lap gereden te hebben stelden alle rijders zich op.

Normaal gesproken gaat het rode licht dan aan en als deze dan uitgaat gaat iedereen van start. Maar door problemen met de lampen sprong heel snel even het groene licht aan waarna er heel veel rijders vertrokken terwijl de nummers 1 t/m 5 (waaronder marco) stil bleven staan. De chaos was helemaal compleet toen er niet gelijk de rode vlag werd gegeven en marco dacht de wedstrijd doorging.
Erg verwarrend allemaal maar gelukkig kwam er een herstart.
Deze procedure ging wel goed en marco dook als 3de de eerste bocht in, waarna hij op het rechte stuk werd ingehaald door iris ten katen. De bochten daarna was het iedere keer om en om met zijn twee‘n maar op de ÔÕbultÕÕ stuurde iris iets te scherp in waardoor ze hard ten val kwam. Op dat moment kreeg marco een behoorlijke klap van haar achterwiel tegen zijn voorwiel aan maar wist gelukkig op zijn motor te blijven zitten en zijn positie te behouden. De nummers 1 en 2 profiteerden van de valpartij en lagen +/- 10 seconden voor op marco.
Gelukkig kon marco zijn derde positie de gehele wedstrijd behouden en wist met een gat van +/- 4 seconden op de 4de man de finishstreep te passeren.
Alweer een beker en met 16 punten voor het klassement naar huis.

Ook werd ons te horen gebracht dat de vervallen wedstrijd in hockenheim vervangen word door 2 wedstrijden op de nurnburgring grand prix circuit 9 september 2003

Denkt u ook allemaal op 9 augustus aan de sponsordag op het tt-circuit in assen.

Tussenstand klassement :
1 Marco pietjouw 141 pnt.
2 Danny de boer 114 pnt.
3 Marco smoes 105 pnt.
4 Iris ten katen 64 pnt.
5 Stephan singer 58 pnt.

Met vriendelijke groeten,

Smoes Racing Team Vriezenveen (ons motto: Kabeltje Strak !!!)