In de warm-up sessies die zondagochtend werden verreden voorafgaand aan de races in Misano waren het Scott Deroue (WorldSSP300), Sandro Cortese (WorldSSP), Jonathan Rea (WorldSBK) en Markus Reiterberger (STK1000) die de snelste rondetijden noteerden.

Voorafgaand aan de races later op de dag werden op zondagochtend eerst nog een aantal warm-up sessies verreden op een ietswat bewolkt maar drukkend warm Misano World Circuit Marco Simoncelli.

WorldSSP300
De kleinste klasse opende de actie op de baan en het was Nederlander Scott Deroue die de snelste rondetijd reed voor Kevin Sabatucci en Nick Kalinin. Verder waren het Herrera, Grünwald, Bastianelli, Valle, Jähnig, González en Bonoli in de top tien. Glenn van Straalen kwam naar de dertiende tijd, Koen Meuffels naar de 26e, Khan naar de 27e, Koopman naar de 33e en Vos naar de 39e. Veel coureurs ontvingen na de kwalificatie een penalty waardoor zij allemaal achteraan moeten starten. De WorldSSP300 gaat zondagmiddag om 14:20 uur van start.

WorldSSP
Vervolgens waren het de World Supersport coureurs die nog even de tijd kregen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voordat zij de eerste race van de dag zullen gaan rijden. Het was leider in het kampioenschap Sandro Cortese die de snelste rondetijd klokte voor Federico Caricasulo en Lucas Mahias. Daarachter waren het Cluzel, De Rosa, Valtulini, Krummenacher, Gradinger, West en Bussolotti in de top tien. Rob Hartog noteerde de negentiende tijd, Wayne Tessels de dertigste en Jaimie van Sikkelerus de 34e tijd. De WorldSSP race gaat zondagochtend om 11:30 uur van start.

WorldSBK
De World Superbike coureurs verreden ook nog een warm-up sessie nadat zij op zaterdag al hun eerste race hebben gereden die werd gewonnen door Jonathan Rea met een knappe vierde plaats voor Michael van der Mark die als elfde startte. De Nederlander mag in race 2 vanaf pole position starten. In de warm-up was het opnieuw Rea die het snelst was voor teamgenoot Tom Sykes en Chaz Davies. Lowes, Fores, Camier, Baz, Van der Mark, Savadori en Laverty maakten de top tien compleet. De tweede WorldSBK race gaat zondagmiddag om 13:00 uur van start.

STK1000
De laatste warm-up was voor de Superstock 1000 coureurs waarbij Markus Reiterberger opnieuw de snelste was. Achter de Duitser waren het Ferrari, Tamburini, Russo, Sandi, Bassani, Marino, Delbianco, Vitali en Scheib in de top tien. Deze race gaat zondagmiddag om 15:15 uur van start.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag