Deroue wint tweede Moto3 race op Donington Park

26

Scott Deroue heeft op het circuit van Donington Park de tweede Moto3 race van het weekend gewonnen. De Nederlander was in een spannende race het snelst voor Brad Ray en Taz Taylor.

Na de teleurstellend verlopen eerste Moto3 race op zondag – de Nederlander kwam al in de beginfase van de race aan de leiding rijdend ten val – heeft Scott Deroue zich tijdens de tweede race van het weekend &nbsp;goed weten te herstellen.<br /> <br /> Tijdens de twee kwalificatietrainingen had Deroue zich als snelste weten te kwalificeren maar door zijn fout en DNF tijdens de eerste wedstrijd moest de Nederlander maandag op het circuit van Donington Park vanaf de zevende plaats op de grid aan de wedstrijd beginnen.<br /> <br /> <p>Na de start wist Deroue samen met Taz Taylor en Brad Ray afstand te nemen van de rest van het veld. Na diverse keren stuivertje wisselen tussen het drietal leek Taylor in de laatste ronde op de winst af te stevenen. De Brit ging echter in de fout door zich te verremmen waardoor Deroue zijn kans greep en na zijn DNF in de eerste race van het weekend met de winst aan de haal ging. Deroue&rsquo;s teamgenoot Ray werd tweede en Taylor moest na zijn misstap genoegen nemen met de derde plaats.</p>

Achter het leidende drietal reed ook Jorel Boerboom een goede race, de Nederlander kwam op ruim drie&euml;ndertig seconden van Deroue als zesde over de finish. Brian Slooten werd negende terwijl Vasco van der Valk, na in de eerste race als zevende te zijn gefinisht, deze wedstrijd als twaalfde over de eindstreep kwam.<br /> <br /> Tomas de Vries, Mike Brouwers, Wesley Jonkers en Tasia Rodink kwamen respectievelijk als zeventiende, achttiende, negentiende en vijfentwintigste over de finish. <p><br /> </p> <p><strong style="font-family: arial; line-height: 16px;"><a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/Kalenderuitslagen/Kalenderuitslagen/tabid/95/ModuleID/1450/ItemID/180/mctl/EventDetails/Default.aspx" target="_blank" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;">Volledige uitslagen British Superbike Donington Park</a></strong><br /> <br /> &nbsp; </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> </p> <p> </p> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> <!–nieuwsbrief link einde –></p>