Fabio di Giannantonio heeft op vrijdagochtend de eerste vrije training op Circuito de Jerez Ángel Nieto afgesloten als snelste. De Italiaan wist in de slotfase de snelste tijd te noteren voor Aron Canet en Philipp Oettl. 

Op een zeer zonnig Circuito de Jerez Ángel Nieto ging vrijdagochtend de eerste vrije training voor de Moto3 klasse van start. Het was winnaar van de race in Austin, Jorge Martin, die meteen een aantal snelle ronden wist te rijden en daarmee de snelste tijd in handen nam voor Enea Bastianini en Albert Arenas.

De Spaanse Del Conca Gresini coureur kwam even later terug naar de pitbox met een technisch probleem maar kon later zijn weg op de Honda NSF250R vervolgen.

Er vonden gedurende de sessie weinig noemenswaardige gebeurtenissen plaats maar in de slotfase werd het tempo opgevoerd en gingen de coureurs voor een goede rondetijd.

Het was uiteindelijk Fabio di Giannantonio die uiteindelijk de snelste rondetijd wist te rijden voor Aron Canet en Philipp Oettl. Verder waren het Martin, Ramirez, Ramirez, Rodrigo, Bastianini, Migno, Dalla Porta en Arbolino in de top tien. Livio Loi kwam niet verder dan de voorlaatste positie met een 29e tijd.

Een crash was er nog voor Marco Bezzecchi. De winnaar van de race in Argentinië kwam in de tweede bocht ten val maar wist zijn KTM terug te brengen naar de pitbox en uiteindelijk de twaalfde tijd te noteren.

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag