Fabio di Giannantonio heeft vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Automotodrom Brno in Tsjechië de snelste rondetijd gereden voor Nicolo Bulega en Tetstuta Nagashima. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de 17e rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal crashte twee keer en kwam naar de 28e tijd.

De laatste vrije training die vrijdagmiddag op het programma stond op het Automotodrom Brno was die voor de Moto2 klasse. De hevige wolkenpartij was inmiddels grotendeels weggetrokken waardoor de omstandigheden met een buitentemperatuur van zo’n 24°C gunstig waren.

Dimas Ekky Pratama zal de rest van het weekend niet meer in actie komen. De Indonesiër is unfit verklaard en ondervindt nog steeds veel hinder van zijn crash op het TT Circuit Assen waarbij hij onder andere een flinke hersenschudding opliep.

Al redelijk vroeg in de sessie waren er crashes voor Mattia Pasini en Steven Odendaal. Beide coureurs kwamen ten val bij het ingaan van bocht 13 waarbij vooral de machine van de Italiaan veel schade opliep. Voor hem was het einde sessie, de NTS van de Zuid-Afrikaan kon gerepareerd worden waardoor hij later de baan weer op kon. Echter ging het aan het einde van de sessie wederom mis voor Odendaal en kwam hij met een fikse high-sider ten val bij het uitkomen van bocht 7. De NTS RW Racing GP coureur had zichtbaar veel last van deze crash en greep naar zijn pols.

In een sessie met weinig noemenswaardige gebeurtenissen werd aan het einde nog eens flink gas gegeven door de coureurs aangezien er voor zaterdag regen is voorspeld. De coureurs wilden daardoor optimaal gebruik te maken van de gunstige omstandigheden en probeerden een tijd in de top veertien te rijden die recht geeft op rechtstreekse deelname aan Qualifying 2.

Het was Fabio di Giannantonio die met een 2’01.695 de snelste rondetijd van de dag wist te rijden voor landgenoot Nicolo Bulega en Tetsuta Nagashima. De vierde rondetijd kwam op naam van Marcel Schrötter die een groot deel van de sessie het snelst was met daarachter Augusto Fernández en Tom Lüthi. Leider in het kampioenschap Alex Márquez klokte de zevende tijd met verder Jorge Navarro, Sam Lowes, Luca Marini, Brad Binder, Enea Bastianini, Lorenzo Baldassarri en Mattia Pasini in de top veertien. Nederlander Bo Bendsneyder kwam slechts twee tienden tekort op de top veertien en eindigde als zeventiende, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal sloot de sessie als 28e af.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Automotodrom Brno gaat zaterdagochtend om 10:55 uur van start met de kwalificatie om 15:05 uur.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App