Volgens Andrea Dovizioso is Repsol Honda in 2019 met Marc Marquez en nieuwkomer Jorge Lorenzo in de gelederen op papier het beste MotoGP team. De Ducati Team coureur is echter van mening dat twee kampioenen binnen één team niet de juiste formule is en dat het niet automatisch betekend dat men komend seizoen dan ook meteen het sterkste team zal zijn.

MotoGP runner-up van 2017 en 2018 Andrea Dovizioso zag na afloop van het seizoen zijn teamgenoot van de afgelopen twee jaar, Jorge Lorenzo, vertrekken naar het Repsol Honda Team waar hij de teamgenoot wordt van zevenvoudig wereldkampioen Marc Marquez.

Nu is het algemeen bekend dat Dovizioso en Lorenzo het afgelopen seizoen niet altijd op één lijn zaten en dat de onderlinge verhoudingen gedurende het seizoen tussen het tweetal de nodige spanningen opleverden binnen het Ducati Team.

Met name het feit dat Dovizioso tijdens de races in Amerika, Jerez en Le Mans drie opeenvolgende DNF’s scoorde en Lorenzo gedurende het seizoen steeds beter ging presteren zorgde voor de nodige interne discussies.

Andrea Dovizioso: “Na de drie opeenvolgende uitvalbeurten zijn we op een andere manier te werk gegaan, dit omdat het naar mijn gevoel niet goed genoeg was. Er waren een aantal vraagtekens bij met name technische zaken. We besloten vervolgens om één bepaalde kant op te gaan en dat loonde. Het tempo dat we dit jaar hadden, stelde ons in staat om alsnog mee te doen voor het kampioenschap. Ik weet niet of dat ook in 2019 het geval zal zijn, want Marc en Honda zijn op dit moment duidelijk de sterkste, maar ik denk dat de collega coureurs ons nu op een andere manier zullen bekijken. Momenteel hebben we in mijn ogen de beste mix van coureur en machine. We hebben een aantal zeer sterke punten- beter dan de concurrentie – maar op sommige andere gebieden zijn we nog steeds minder sterk. We konden afgelopen jaar in Aragon niet winnen, wat een bevestiging was dat we nog steeds een probleem hebben. Het was duidelijk wat we moesten verbeteren. Jorge maakte gedurende het seizoen een grote stap, en het lijkt me normaal dat het mij raakte omdat ik het op die momenten niet genoeg deed. Als je twee coureurs binnen het team hebt die voor het kampioenschap strijden dan is zoiets positief voor de ontwikkeling van de motor, maar het heeft ook duidelijk voor spanningen gezorgd. Dat is een manier om punten te verliezen. Elke kampioen doet het op een speciale- en zijn eigen manier. Als ik naar onze data kijk, zie ik mede hierdoor ook een aantal mindere dingen, maar dit zullen we komend seizoen niet meer hebben. Op papier is Honda in 2019 het beste team, maar het betekent niet automatisch dat ze ook het sterkste team zullen zijn……”

Na het vertrek van Lorenzo is Danilo Petrucci komend seizoen de nieuwe teamgenoot van Dovizioso binnen het officiële Ducati fabrieksteam. De Italiaan komt over van Alma Pramac Racing, het Ducati satellietteam waar hij het afgelopen seizoen de beschikking had over identiek materiaal als Dovizioso en Lorenzo.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App