Dovizioso leidt eerste vrije training in Japan, einde weekend voor Lorenzo

6
Andrea Dovizioso | foto© Ducati Corse

Andrea Dovizioso heeft op vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de MotoGP klasse op de Twin Ring Motegi in Japan de snelste rondetijd gereden. De Italiaan was in de slotfase het snelst op nieuwe banden voor Cal Crutchlow en Johann Zarco. Jorge Lorenzo besloot na een verkenningsronde dit weekend niet meer in actie te komen.

Vrijdagochtend ging om 02:55 uur Nederlandse tijd, 09:55 uur Japanse tijd de eerste vrije training voor de MotoGP klasse op de Twin Ring Motegi in Japan van start. Op donderdag werd er voor de vrijdag nog regen voorspeld maar vooralsnog was het droog met enige bewolking boven het Japanse circuit en een buitentemperatuur van zo’n 20°C.

De grote vraag aan het begin van de sessie was of de geblesseerde Jorge Lorenzo zou rijden. De Spanjaard had nog veel last van de breuk in zijn pols die hij op vrijdag in Thailand opliep na een zware crash,als gevolg van een technisch probleem aan zijn Ducati. De vijfvoudig wereldkampioen besloot het te proberen in de eerste vrije training maar wist na één ronde al genoeg. Lorenzo zocht de pitbox weer op en maakte de beslissing om de baan niet meer op te gaan en daardoor het risico op het verergeren van het probleem niet te nemen. Het was dus einde weekend voor de Spanjaard en nu is het de vraag of hij er komend weekend in Australië wel weer bij is.