Dovizioso na dertiende startplaats: ‘We zullen terug slaan’

4
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso | foto© Ducati Corse

Andrea Dovizioso kent tot nu toe een dramatisch weekend tijdens de Red Bull Grand Prix of the Americas in Austin. De Ducati-coureur wist zich niet te plaatsen voor de tweede kwalificatiesessie en zal de race moeten starten vanaf de dertiende positie.Desondanks ziet de Italiaan nog altijd aanknopingspunten voor een goed resultaat.

De misère voor Dovizioso begon al op vrijdag toen hij met een elfde tijd naast directe plaatsing voor de QP2 greep. Doordat de FP3 in het water viel door regenval was de Italiaan veroordeeld tot de QP1. Hierin moest de nummer twee in de tussenstand van het wereldkampioenschap het opnemen tegen namen als Jorge Lorenzo, Danilo Petrucci en Joan Mir.

De omstandigheden voor de QP1 waren nog altijd verre van ideaal met diverse natte plekken en Dovizioso kwam pas laat in de sessie op gang. In de slotfase kwam de Italiaan wel kort naar de snelste tijd, maar het duurde niet lang voordat Jorge Lorenzo die eer overnam. Uiteindelijk was het teamgenoot Danilo Petrucci die de vice-wereldkampioen van vorig jaar buiten de eerste twee posities tikte.

Andrea Dovizioso: “De kwalificatie van vandaag was erg moeilijk. De condities van het circuit waren erg ongunstig en we hadden meer moeite met de harde wind in de snelle bochten dan we hadden verwacht. Het is erg jammer dat we ons niet hebben kunnen plaatsen voor QP2, want ik weet zeker dat ik daar nog meer plaatsen winst had kunnen boeken.”

Ondanks zijn tegenvallende startpositie heeft De Ducati-coureur nog altijd goede moed voor de race op zondag.

Andrea Dovizioso: “We hebben zaterdag niet aan onze set-up voor de race kunnen werken, maar ik ken onze potentie. We willen, en we zullen terug slaan. Het zal essentieel zijn om een goede start te maken en dan gaan we zoals gewoonlijk proberen om het best mogelijke resultaat te behalen.”

De MotoGP race in Austin gaat zondagavond om 21:00 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App