Dovizioso opnieuw het snelst tijdens derde vrije training in Japan

6
Andrea Dovizioso - Twin Ring Motegi | foto© Ducati Corse

Andrea Dovizioso heeft zaterdagochtend in de derde vrije training voor de MotoGP klasse op de Twin Ring Motegi in Japan de snelste rondetijd gereden. In de slotfase was de Italiaan op zachte banden het snelst voor Cal Crutchlow en Johann Zarco. Marc Márquez en Valentino Rossi maakten de top vijf compleet.

Zaterdagochtend om 09:55 uur lokale tijd, 02:55 uur Nederlandse tijd gingen de lichten op groen voor de derde vrije training voor de MotoGP klasse van het weekend op de Twin Ring Motegi. Na een droge start op vrijdagochtend maar een regenachtige middagtraining waren de omstandigheden zaterdagochtend zeer gunstig met veel zon boven het Japanse circuit en een buitentemperatuur van zo’n 20°C.

Het was Andrea Dovizioso, die het snelst was op vrijdag en de regenachtige FP2 oversloeg, die sterk begon aan de sessie en zijn naam meteen bovenaan de tijdlijsten liet schrijven met daarachter Andrea Iannone, Marc Márquez, Johann Zarco, Álvaro Bautista en Maverick Viñales. Doordat de voorspellingen voor zondag goed zijn met droge en zonnige omstandigheden werd er in deze sessie vooralsnog veel gewerkt met het oog op de race waarbij verschillende bandencombinaties van Michelin werden geprobeerd.