Andrea Dovizioso heeft op zondagmiddag een zeer spannende MotoGP race gewonnen op het Automotodrom Brno in Tsjechië. De Italiaanse Ducati coureur was na een hevige strijd het sterkst voor teamgenoot Jorge Lorenzo en Marc Márquez.

Doordat er veel bewolking was ontstaan boven het Automotodrom waren de temperaturen aanzienlijk lager dan we het gehele weekend gezien hebben, voornamelijk de temperatuur van het asfalt. De buitentemperatuur was ongeveer 28°C met een baantemperatuur van zo’n 41°C.

Het was Valentino Rossi die vanaf de tweede startplaats het beste wist te starten en als leider de eerste bocht in ging voor Andrea Dovizioso, Marc Márquez, een zeer goed gestarte Cal Crutchlow en Jorge Lorenzo. Dovizioso wachtte niet lang en probeerde in de eerste ronde al meerdere malen toe te slaan en slaagde hier uiteindelijk ook in na een aantal pogingen.

In deze eerste ronde ging het ter hoogte van de derde bocht al mis voor Maverick Viñales, Bradley Smith en wild-card Stefan Bradl. Het drietal had contact gemaakt met elkaar waarna ze allemaal ten val kwamen en hun race al heel vroeg ten einde kwam, wel bleven ze ongedeerd.

Het was Dovizioso die aan de leiding lag voor Rossi, Márquez, Lorenzo en Crutchlow maar daarachter waren het Petrucci, Zarco en Rabat die er niet ver van de kopgroep af reden en zicht hadden op de leidende coureurs.

Rossi liet zien wat zijn plan was en nam na een een aantal ronden weer de leiding over. De Italiaan probeerde een gat te slaan maar de achtervolgende coureurs hadden de snelheid ook waardoor hij niet weg kon rijden.