Met de thuiswedstrijd van Valentino Rossi, komend weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, voor de boeg was het dinsdag al een drukte van belang in de straten van Tavullia. Niemand minder dan de bekendste inwoner van het Italiaanse dorp reed op zijn Yamah M1 door de straten.

Een groot aantal leden van de VR46 fanclub en fans van Valentino Rossi waren dinsdag aanwezig in de woonplaats van de negenvoudig wereldkampioen. Ter promotie van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini, welke komend weekend wordt verreden op het enkele kilometers van het dorp gelegen Misano World Circuit Marco Simoncelli, reed ‘the Doctor’ op zijn Yamaha R1 van de VR46 Ranch naar het circuit.

Rossi begon aan zijn promotour vanaf de VR46 Ranch vanwaar hij via de straten door het centrum van Tavullia koers zette naar het op het industrieterrein gehuisveste VR46 hoofdkantoor. Na een korte stop hier vervolgde de Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur zijn promotour naar het 14 km verderop gelegen Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Een geluk voor de massaal toegestroomde fans was dat hun held zich op de openbare weg aan de maximale snelheid van 46 km per uur diende te houden – een snelheid die als enige van toepassing is in de woonplaats van de Italiaanse ster.

Valentino Rossi: “Vandaag was een droom die uitkwam. Ik reed op mijn M1 door de straten van Tavullia, het dorp waar ik ben opgegroeid. De motor was fantastisch op de weg, maar misschien hadden we iets te veel pk’s aan boord voor op de openbare wegJ. Er waren veel mensen aanwezig, ze genoten ervan en het was leuk. Zoals altijd, bedankt voor de steun.”

De Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini wordt verreden van vrijdag 13 t/m zondag 15 september. Vanzelfsprekend zullen een groot deel van de tribunes geel gekleurd zijn, fans die natuurlijk allemaal hopen dat hun held voor het eerst sinds 2016 weer eens op het podium zal eindigen tijdens zijn thuiswedstrijd, of sterker nog voor het eerst sinds het seizoen 2014 weer eens zal winnen op het slechts enkele kilometers van zijn geboortedorp gelegen circuit.

 

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App