DSB: Arie Vos tevreden met 3e plaats ondanks lekkende voorvork

129

J&E Yamaha coureur tevreden met derde plaats ondanks lekkende voorvork J&E Yamaha coureur: ,,een prima opsteker voor de ONK-race te OssÕÕ EEMSHAVEN Ð Een lekkende voorvork zorgde ervoor dat Arie Vos ÔslechtsÕ een derde plaats behaalde in de vierde 250cc wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap die op het stratencircuit van het Groningse Eemshaven werd veerden. Het technische probleem werd tijdens de warming-up ronde door de Yamaha coureur uit het J&E Racing Team ontdekt.

,,Dat was wel even schrikken. De olie droop langs de voorvork naar beneden en ik was in eerste instantie bang dat ik hier niet van start kon gaan. Op de startgrid hebben de monteurs nog geprobeerd de lekkage te verhelpen maar dat ging uiteraard niet echt naar wens. Even was ik bang dat de wedstrijdleiding mij uit de wedstrijd zou halen maar dat gebeurde gelukkig niet. Daarom ben ik vandaag meer dan tevreden met dit resultaat al had ik vooraf op gerekend mee te kunnen strijden met de eerste plaatsÕÕ aldus de Yamaha coureur na afloop van de 250cc wedstrijd.

Arie Vos verraste vriend en vijand tijdens de trainingen op zaterdag met zijn tweede startplaats achter pole sitter Patrick Lakerveld. Maar het minimale verschil van slechts 0,088 seconde waren de verwachtingen voor de race op zondag hoog gespannen. Het verschil was nog nooit zo klein geweest en iedereen rekende op een tweestrijd tussen Lakerveld en Arie Vos. Dat deze uitbleef vanwege een lekke voorvork was uiteraard jammer maar de derde plaats in de wedstrijd compenseerde deze technische tegenvaller meer dan goed.
De 250cc wedstrijd, die onder tropische warmte werd verreden, hield Arie Vos ondanks alle technische perikelen het hoofd koel. ,,Uiteraard was ik blij dat ik ˆ_berhaupt van start kon gaan. Maar een slippende koppeling zorgde ervoor dat ik bijzonder slecht weg kwam. Vooral bij het uitkomen van de bochten speelde dit mij behoorlijk parten. Hierdoor had ik totaal geen kans om ook maar in de buurt van Lakerveld te komen laat staan dat ik met hem in de strijd zou kunnen gaan voor de eerste plaatsÕÕ.
Arie Vos kwam desondanks als tweede de eerste ronde door met in zijn kielzog Jan Blok. Door de lekkende rechter voorvork kwam er echter olie op de voorband wat halverwege de wedstrijd resulteerde in een klein schuivertje bij het aansnijden van de enige rechterbocht van het stratencircuit. De schade aan de motorfiets was van dusdanige aard dat de 27-jarige Ossenaar de race kon vervolgen. De voorsprong van het leidende drietal was echter dermate groot dat de J&E Yamaha coureur, ondanks zijn klein schuivertje, de race op de derde plaats kon voorzetten.
,,Gelukkig had ik weinig schade opgelopen en liep ik na enkele ronden hard in op Jan Blok. Even rekende ik erop dat ik een tweede plaats nog in het verschiet lag maar daar duurde de wedstrijd net iets te kort voor. Graag had ik hier als tweede gefinisht en iedereen laten zien dat mijn Wild Card voor de komende Dutch TT van Assen terecht is. Ondanks alle technische ellende ben ik meer dan dik tevreden met dit eindresultaat. Dit seizoen is alles nieuw voor ons team en we hebben dit weekend weer heel veel geleerdÕÕ.

,,Deze derde plaats is een prima opsteker voor mijn thuiswedstrijd in Oss die Pinkstermaandag 9 juni op het stratencircuit De Elzenburg te Oss wordt verreden. Daar wil scoren en mijn sponsoren en supporters niet teleurstellenÕÕ.