DSB: Arno Jansen: Raceverslag zesde race, te Raalte

106

Beste motorsportliefhebbers, Michel heeft de stijgende lijn weer te pakken, na wat teleurstellende resultaten in de eerste races heeft hij een fantastische vierde plaats behaald in het zonnige Raalte!

De Slijk-Ewijkenaar mocht vanaf de vijfde positie vertrekken en hij had bij de start de lokale favoriet RenĀŽ Winkel al te pakken. Deze moest afhaken vanwege problemen met de koppeling van zijn motorfiets. De zestien ronden durende wedstrijd kon Michel door een paar kleine foutjes niet aansluiten bij het driekoppige kopgroepje. Wel liep hij gestaag uit op de coureurs achter hem. Uiteindelijk had Michel nog alle tijd om met een mooie wheely de finishlijn te passeren. Eerste werd Barry Veneman gevolgd door Torleif Hartelman en Harry van Beek. Pech was er voor het Esha-Kobutex team dat zaterdag al Kyro Verstraeten verloor doordat deze teveel pijn had en in de race viel de jarige Ron van Steenbergen ook uit.

In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap Supersport 600 is Michel wederom een plaats geklommen. Hij staat nu negende op twee punten van RenĀŽ Winkel. Leider in de tussenstand is de voormalig GP-1 coureur Barry Veneman.

De trainingen op zaterdag waren erg spannend. In de eerste training wist Michel al een vijfde tijd op de klokken te zetten maar in de tweede training ging het weer een stuk harder. Met een tijd van 1 minuut en 33,1 seconden, wat goed is voor een gemiddelde snelheid van zo’n 121km/u, kon Michel toch z’n vijfde plaats vasthouden. Zo’n zeven minuten voor het einde van de training werd deze stil gelegd vanwege een valpartij van Marc van den Bulk. Deze valpartij was veroorzaakt door het smelten van het asfalt door de hoge temperaturen, vervolgens werd besloten om de training te stoppen.

Evenals de race in Oss zal ook de race in Raalte uitgezonden worden op SBS6!

De volgende race die Michel zal rijden is er ĀŽĀŽn in het Europees Kampioenschap Supersport 600, waarvoor Michel een wildcard heeft gekregen. Deze race zal vrijdag 28 juni verreden worden tijdens de 72e Gauloises Dutch TT!

Meer informatie over de race en de foto’s van de afgelopen races worden vandaag nog gepubliceerd op: www.racingteamvankleef.nl.