DSB: Randy Gevers “Toch met goed gevoel naar TT Assen”

105

Op de Luttenbergring zijn de Raalte Races verreden afgelopen weekend, 15 en 16 juni 2002. Zaterdag was het een mooie warme en vooral droge dag, na de eerste training stond Randy tweede achter De Haan, de tweede training ging minder, in de negende ronde remde Randy zich onderuit en hiermee was de tweede training ten einde. De motor en Randy mankeerde niet veel maar de monteurs hadden hun handen vol om de motorfiets weer rijklaar te maken voor de wedstrijd van zondag. Hierdoor moest Randy vanaf een dertiende plaats starten.

Er was zondag geen warm-up waardoor de motor niet nog even getest kon worden. Om 13.30 ging voor 30 rijders in de 125cc het rode startlicht uit. Randy ging uitstekend van start en wist al snel enkele plaatsen goed te maken. In de rondes daarop viel hij steeds een plaatje terug. Op dat moment reed de 21 jarige Berlicummer op de 12e plaats. Voor hem zat de moeilijk passeerbare Tony Bosman.

Bocht na bocht trachtte Randy Bosman voorbij te komen. Het tempo van deze twee ging steeds omhoog en waardoor er een groepje van een 6 tal coureurs ontstond. In de 9e ronde bij de haakse linker bocht voor start-finish werd de binnenzijde door Bosman goed afgeschermd. Randy besloot een andere lijn te rijden waardoor hij eerder op het gas kon open draaien. Net voor de pitsstraat wist hij de 11e plaats in te nemen. Het tempo zat er goed in, in het stuk daarop volgend passeerde hij nog twee rijders. Door een ongeval werd de wedstrijd echter afgevlagd. De wedstrijdleiding besloot dat er geen herstart zou plaatsvinden. In zoÕn geval telt de stand bij de voorlaatste doorkomst. Voor Randy betekende dit dat hij uiteindelijk 12de is geworden.
Als winnaar kwam Harold de Haan uit de strijd gevolgd door Wilhelm van Leeuwen en Adrie den Bekker.

De volgende wedstrijd is dus de TT van Assen op zaterdag 29 juni.
Hiervoor kan Randy nog wel wat steun gebruiken.