WK rijder Scott Deroue heeft op zijn Kawasaki ZX400R de pole gepakt in de Dutch Supersport 300 klasse tijdens de Motul TT Assen. Deroue was ook al in de eerste vrije training de snelste man en in de kwalificaties voorafgaand aan de twee wedstrijden hield hij Koen Meuffels en Glenn van Straalen achter zich. Finn de Bruin was de snelste in de Yamaha R3 Cup.

De kwalificatie voor de Dutch Supersport 300 op het TT Circuit Assen werd al vroeg stop gezet na een zware crash van Jeffrey Buis uit Steenwijkerwold. De Yamaha-coureur kwam ten val in de Mandeveen en moest naar het medisch centrum gebracht worden. Hier bleken de blessures op een pijnlijke knie na mee te vallen en Buis kan gewoon aan de start van de wedstrijden staan.

Nadat de racedirectie de baan weer had vrijgegeven stond er geen maat op Deroue, die met een tijd van 1.51.526 ruim een halve seconde sneller was dan zijn concurrent in het WK Koen Meuffels op KTM. Meuffels wist net niet onder de grens van 1.52 minuut te duiken, maar hield met zijn tijd wel nipt teamgenoot Glenn van Straalen achter zich. het verschil tussen de beide coureurs was slechts 0.032 seconden.

Victor Steeman mag beide wedstrijden vanaf de tweede startrij beginnen.  Hij behaalde de vierde tijd. Dion Otten uit Assen kwam op de Ten Kate Honda eveneens sterk voor de dag en uiteindelijk was voor hem de vijfde startplaats weggelegd. Dennis Koopman was op de zesde plaats de beste Yamaha-coureur.

Als onderdeel van de Dutch Supersport rijdt ook de Yamaha R3 Cup een eigen wedstrijd en in die klasse was Finn de Bruin de snelste. De Bruin, de leider in de tussenstand van de R3 Cup, ging in de eerste vrije training nog onderuit, maar gelukkig voor hem deerde dat hem weinig voor de kwalificatie. Hij mag zaterdag en zondag vanaf de zevende plaats op de grid beginnen en krijgt op de derde rij gezelschap van Ryan Vos en Joep Overbeeke.

De nummer twee in het klassement van de R3 Cup, Kevin Mijwaart, kwam niet verder dan de twaalfde tijd en staat daarmee achter Milan Merckelbagh en de Duitser Tony Beinlich.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Verkeersplan
Plattegrond TT Circuit
Fotoverslag – sfeer
Fotoverslag Ten Kate TT Riders Event
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag