Edgar Pons maakt komend seizoen zijn rentree als coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Spanjaard gaat in 2020 uitkomen voor Team Federal Oil Gresini Moto2 waar hij de teamgenoot zal worden van Nicolo Bulega.

Gresini Racing pakt het in 2020 opnieuw groots aan wat betreft hun activiteiten in de Moto2 klasse. Het team onder leiding van voormalig MotoGP coureur Fausto Gresini, dat in 2019 een teleurstellend seizoen kende met Sam Lowes, heeft namelijk het contract met titelsponsor Federal Oil verlengd en zal het komend seizoen met twee coureurs vertegenwoordigd zijn in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Nadat eerder al bekend werd dat Lowes na dit seizoen het team gaat verlaten – de Brit gaat in 2020 uitkomen voor Estrella Galicia 0,0 Marc VDS – en dat Nicolo Bulega in 2020 het team komt versterken heeft men nu ook de komst van Edgar Pons bevestigd.

De onlangs tot CEV Moto2-kampioen gekroonde Pons – de zoon van voormalig MotoGP coureur Sito Pons – keert hiermee terug in het kampioenschap nadat hij in 2016 en 2017 al voor het team van zijn vader had gereden. Samen met Bulega de Spanjaard komend seizoen een zeer jonge Gresini Racing line-up (Pons is 24 jaar en Bulega pas 20 jaar), maar tegelijkertijd een line-up met veel ervaring.

Edgar Pons: “Allereerst wil ik het hele Gresini Racing team en vooral Fausto bedanken voor de enorme kans die hij me heeft gegeven. Het is ongelooflijk om met dit team terug te keren in het MotoGP-wereldkampioenschap en ik kan echt niet wachten om mijn nieuwe crew te ontmoeten en de Triumph-machine te proberen. Het afgelopen seizoen heb ik geracet met de Honda-motor, maar de 750cc-motor zal zeker veel leuker zijn om te rijden. Ik zal mijn best doen om top fit te zijn en het best mogelijke seizoen te hebben. Ik zal mijn uiterste best doen om zo dicht mogelijk bij de voorsten van het veld te zitten. Nogmaals dank aan iedereen.”

Fausto Gresini: “Ik wil graag beginnen met de samenwerking met Federal Oil, die ik heel bijzonder vind. We beginnen samen aan het negende seizoen en ik kan niet blijer zijn om met hen te delen wat een heel interessant seizoen gaat worden. We hebben weer twee coureurs in de Moto2 klasse en met Edgar voegen we snelheid en ervaring toe. We wilden dit jaar bij de hoofdrolspelers horen, maar helaas is ons dat niet gelukt. Ons enige doel voor het komende is om dit wel te bewerkstelligen en zo dicht als mogelijk bij de snelste mannen van het veld te zitten.”

Het nieuwe seizoen voor Bulega en Pons begint al op 20-21 november aanstaande met de eerste tests van 2020.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App