Dorna CEO Carmelo Ezpeleta en Triumph Chief Product Officer Steve Sargent overhandigden vrijdagmiddag in Aragon de nieuwe Triumph Moto2 motorblokken en onderdelen voor het komende seizoen aan de aanwezige Moto2 teammanagers: de start van een nieuw Moto2 tijdperk.

Er stonden vrijdag maar liefst met 32 Triumph motorblokken op een flightcaes opgesteld op de startgrid van het Motorland Aragon Circuit, dit ter gelegenheid van de officiële levering van de Triumph 765cc triple Moto2 krachtbronnen welke de teams overhandigd kregen ter voorbereiding op het seizoen 2019.

De officiële Triumph overdracht markeert het einde van de huidige motorontwikkeling en het begin van het nieuwe tijdperk van de Triumph Moto2 765cc krachtbronnen – die voor het eerst in actie komen tijdens de eerste officiële Moto2 test ter voorbereiding op het seizoen 2019, een test die van 23 t/m 25 november verreden wordt op het circuit van Jerez de la Frontera.

Na bijna twee jaar intensief ontwikkelings- en testproces van het project, uitgevoerd door een toegewijd team van specialisten van Triumph, Dorna, Externpro, Magneti Marelli coureurs van verschillende voormalige Moto2- en Britse Supersport teams.

Steve Sargent, Chief Product Officer van Triumph: “We zijn ongelooflijk tevreden met het resultaat en met de passie en toewijding van alle betrokkenen. We zijn Carmelo Ezpeleta, het hele team van Dorna en natuurlijk de teams en rijders enorm dankbaar voor de mogelijkheid voor Triumph om terug te keren naar de top van het wegracen. De opwinding en positieve reacties die we al hebben gehad van onze klanten, het leger van Triumph-fans wereldwijd en in de Moto paddock hebben ons al laten zien hoe krachtig deze samenwerking voor Triumph zal zijn. Voor mij is dit nog maar het begin, want we zullen het motorprogramma blijven ondersteunen en de belangrijkste lessen in onze motorontwikkeling blijven verwerken, met name in onze toonaangevende Street en Speed Triples.

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna: “We zijn er erg trots op dat we Triumph mogen verwelkomen in het MotoGP-wereldkampioenschap. Het is een genoegen voor ons om te racen met zo’n iconische naam als Moto2 motorenleverancier, waarbij we een belangrijk hoofdstuk in onze geschiedenis schrijven. We kijken ernaar uit om het debuut van Triumph op het circuit te zien en om dit nieuwe tijdperk van concurrentie samen te brengen.”

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App