Een TT-week maar dan anders: Een terugblik op een bijzondere week

39
TT-circuit-assen
Als Racesport.nl verhaaltjesmaker op een stil en verlaten TT Circuit Assen - zondag 28-06-2020 om 12:30 uur | foto© Jan Timmerman

De 90e Dutch TT, welke motorsport fan keek er niet naar uit? Voor het Racesport.nl redactie team was dit de afgelopen tijd zeker niet anders. Een week die normaalgesproken te boek staat als de drukste, mooiste en gezelligste week van het jaar verliep echter iets anders, zeg maar gerust compleet anders; Een terugblik op een bijzondere week.

Geen media accreditaties regelen, geen ‘vrienden’ die na ruim 11 maanden weer een keer bellen met de vraag hoe gaat het met je en gesprekken die steevast eindigen met de vraag of we misschien nog niet heel toevallig een paddockpas over hebben. Geen complexe Racesport.nl redactieplanning maken, geen overnachtingen regelen, geen speciale interviews regelen met de pr-mensen van de MotoGP coureurs en teams. Niet dagenlang van 08:00 uur in de ochtend tot sluitingstijd of later (23:00 uur) met elkaar hard werkend vertoeven in het mediacentrum van het TT Circuit Assen of een praatje maken op en rondom het circuit met de vele Racesport.nl bezoekers die we tijdens deze week vaak treffen. Heel eerlijk, als Racesport.nl redactieteam hebben we het gemist, maar desondanks hebben we de afgelopen week natuurlijk niet stil gezeten. Zo organiseerden we in de TT-week dagelijks een aantal Racesport.nl TT Specials.

Racesport.nl TT Specials
Asse Klein verzorgde de afgelopen week i.s.m. fotograaf Henk Keulemans zeven prachtige Racesport.nl TT Specials met een verhaal uit de rijke historie van de Nederlandse Grand Prix. Zeer de moeite waard om ze de komende tijd nog eens een keer te lezen.

In een achttal andere Racesport.nl TT Specials vroegen we acht voormalige Nederlandse TT-deelnemers en TT-winnaars hoe het nu met hun is. Het leverde vaak verrassende antwoorden op en een groot aantal leuke verhalen.

Racesport.nl Dutch TT- fotoactie
Zes dagen lang plaatsten we per dag een tiental foto’s waarop door de Racesport.nl bezoeker gestemd kon worden op hun favoriete foto. De zes foto’s die op de betreffende dag het meeste aantal stemmen kreeg gingen door naar de finaledag op zondag. Deze zes winnende foto’s plaatsten we afgelopen zondag online en de Racesport.nl bezoekers kunnen deze dagen nog steeds hun stem uitbrengen op hun favoriete foto (link: Finale Racesport.nl Dutch TT- foto actie: Kies jouw leukste TT-foto).

We hebben ervan genoten, hopelijk jullie ook?
Kortom, het was voor de Racesport.nl redactie een bijzondere TT-week, een totaal andere TT-week dan welke we de afgelopen 19 jaar hebben meegemaakt. Ondanks dat we zondagmiddag tijdens de oorspronkelijke wedstrijddag van de Motul TT Assen aanwezig mochten zijn op het TT Circuit Assen en samen met een selecte groep media collega’s konden genieten van een aantal ‘honorylaps’ van de TT-helden van weleer Wil Hartog en Jan de Vries (link: De 90e editie van de Dutch TT maar dan anders) was het een vreemde, bijzondere maar achteraf toch best nog wel drukke week. We hopen echter van ganser harte dat we over een jaar weer kunnen genieten van een drukke, mooie en gezellige TT-week, een week waar we jullie als Racesport.nl redactie weer kunnen verblijden met prachtige verslagen van de trainingen, kwalificaties en races vanuit het mediacentrum van het mooiste circuit op de MotoGP kalender, het ons zo geliefde TT Circuit Assen.

Bedankt
Rest ons niets anders dan jullie als Racesport.nl bezoekers te bedanken voor het massale bezoek de afgelopen TT-week aan onze website, en dat in een week waarin het stil bleef op en rondom het TT Circuit Assen, de parkeerplaatsen en de tribunes leeg bleven, er geen MotoGP coureur te bekennen was en we het zo prachtige geluid van brullende Grand Prix motoren moesten missen.

Ook zijn we dank verschuldigd aan al die Racesport.nl fans die zich de afgelopen week aangemeld hebben als nieuwe Racesport.nl supporter. Echt heel veel dank daarvoor, helemaal omdat de corona perikelen de afgelopen maanden ook hard zijn aangekomen bij Racesport.nl als bedrijf. Geen races betekent ook nagenoeg geen extra werk (en dus geen inkomsten), extra werk dat we er normaal gesproken tijdens de raceweekenden bij (moeten) doen om de website draaiende te houden en om zowel de redactiekosten als ook vaste maandelijkse kosten als hosting, licenties, onderhoud- en servicecontracten te kunnen dekken.

Het is natuurlijk fantastisch dat we kunnen beschikken over een aantal trouwe en vaste partners die ons al jaren ondersteunen en ook in deze lastige en onzekere tijden trouw blijven en blijven steunen. Dit in combinatie met een groeiende groep Racesport.nl supporters zorgt ervoor dat we onze allen zo geliefde sport kunnen blijven promoten en meer dan 200.000 Nederlandse wegrace fans – nu en hopelijk ook in de toekomst – gratis kunnen laten genieten van het actuele motorsportnieuws.

Nogmaals dank, en laten we zo snel als mogelijk weer gaan racen en de draad weer oppakken zoals we dat de afgelopen 19 jaar hebben gedaan. Wij hebben er zin in, jullie ook?

Met sportieve groet, mede namens het gehele Racesport.nl redactieteam,

Evert Slager
racesport.nl

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App