Eerbetoon aan Nicky Hayden tijdens US Round op Laguna Seca

213
nicky-hayden
Nicky Hayden | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Gehoor gevend aan de speciale band die Nicky Hayden had met de fans en het Mazda Raceway Laguna Seca circuit, krijgen fans aankomend weekend tijdens de Amerikaanse ronde van het World Superbike kampioenschap de mogelijkheid om hun held op verschillende manieren te eren.

Nicky Hayden, MotoGP kampioen in 2006 en winnaar van de MotoGP race in Laguna Seca in 2005 en 2006, overleed 22 mei 2017 op slechts 35 jarige leeftijd aan zijn verwondingen die hij een aantal dagen daarvoor opliep bij een ongeluk tijdens een fietstraining nabij de Italiaanse stad Rimini.

Zodra de trainingen en races er zaterdag op zitten in Laguna Seca zal er op het Mazda Raceway circuit een Nicky Hayden Fan Track Walk plaatsvinden.

De deelnemende fans wordt bij het betreden van de baan gevraagd om vrijwillig een donatie van vijf dollar te doen aan het Nicky Hayden Memorial Fund. Het Nicky Hayden Memorial Fund steunt goede doelen in de woonplaats van de familie, Owensboro in Kentucky.

Voor de fans die dit weekend naar het Laguna Seca circuit komen kunnen een grote poster van Nicky Hayden vinden in het Paddock Plaza; fans wordt gevraagd om de poster te ondertekenen en om er hun steunbetuigingen achter te laten voor de familie.

De Paddock Show zit tijdens de US Round het hele weekend vol met activiteiten, en hier vinden de fans ook een Nicky Hayden Remembrance Book waar zij hun gedachten en herinneringen aan de Amerikaan kunnen opschrijven.

Al het ingezamelde geld, het boek en de grote poster zal vervolgens zondag tijdens een aantal speciale activiteiten aan het einde van de racedag aan de familie van Nicky Hayden overhandigd worden.