Eerste reactie Bo Bendsneyder vanuit Silverstone

21
Bo Bendsneyder | foto© Racesport.nl - Rene Vos

#BritishGP – Bo Bendsneyder wist zondagmiddag in Silverstone een fantastische derde plaats te scoren in de Moto3 race van de Octo British Grand Prix. Direct na afloop spraken we met de Nederlander over zijn indrukwekkende optreden en zijn allereerste podium in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Voor de Nederlander begon het weekend in Silverstone met een tegenslag nadat de wedstrijdleiding hem bestrafte voor het langzaam rijden in drie opeenvolgende sectoren. Bendsneyder moest hierdoor vijf plaatsen inleveren ten opzichte van zijn tijdens de kwalificatie behaalde startpositie. De Red Bull KTM Ajo coureur liet zich echter niet uit het veld slaan en kwalificeerde zich een dag later als derde waardoor hij vanaf de achtste plaats op de grid aan de race moest beginnen.

Na een goede start wist Bendsneyder zich vervolgens in de beginfase van de wedstrijd goed te handhaven in de leidende groep om in de slotfase aan een indrukwekkende opmars te beginnen. Twee ronden voor het einde wist de Rotterdammer zelfs de leiding over te nemen om uiteindelijk na zeventien ronden als derde de finish te passeren.

Beluister de eerste reactie van de dolgelukkige Red Bull KTM Ajo coureur direct na afloop van de race door op onderstaande audiolink te klikken.

 

Handige links Octo British Grand Prix: