Enea Bastianini: ‘Ik heb een getekend Ducati MotoGP contract op zak voor 2021’

118
enea-bastianini
Enea Bastianini | foto© motogp.com

Huidig Moto2 coureur Enea Bastianini maakt na dit seizoen de overstap naar de MotoGP klasse. De Italiaan bevestigde vrijdagmiddag na afloop van de eerste dag van de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini een getekend Ducati contract op zak te hebben. Bij welk Ducati team hij gaat rijden is op dit moment nog niet bekend.

Enea Bastianini noteerde vrijdag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd van de dag in de Moto2 klasse. De Italtrans Racing coureur had na afloop van de dag dan ook alle reden om tevreden te zijn. De Italiaan was echter niet alleen een tevreden man vanwege zijn prestaties op de baan, ook naast de baan had Bastianini een goede reden voor een lach op zijn gezicht.

Nadat hij de afgelopen tijd al veelvuldig in verband werd gebracht met een overstap naar de MotoGP klasse en de interesse van Ducati in zijn diensten. Bastianini werd dan ook veelvuldig genoemd als tweede nieuwkomer in 2021, naast Jorge Martin, bij Pramac Racing.

De plaats van Martin bij Pramac Racing is een ‘done deal’ al laat de officiele bevestiging nog even op zich wachten vanwege contractuele afspraken met zijn huidige werkgever KTM. Naast Bastianini werd ook de naam van Valentino Rossi’s halfbroer Luca Marini als mogelijke tweede kandidaat genoemd.

Houden Martin en Marini voorlopig beiden hun lippen nog stijf op elkaar als het om hun plannen voor 2021 gaat, Bastianini daarentegen verbrak vrijdagmiddag het stilzwijgen.

Enea Bastianini: “Ik kan inderdaad bevestigen dat ik een getekend Ducati contract op zak heb. Wat ik echter nog niet weet bij welk team ik volgend jaar ga rijden. Hierover komt de komende weken meer duidelijkheid, misschien al wel komende week maar het kan ook nog iets meer tijd in beslag nemen. Voor mij is het belangrijk om volgend jaar bij Ducati te rijden, het is een goede familie voor mij. Het is een Italiaanse motor en ik kom ook uit Italië. Ik denk dat ik ook snel kan zijn in de MotoGP, maar dat moeten we nog zien.”

De kans dat Bastianini de teamgenoot gaat worden van Jorge Martin bij Pramac Racing lijkt echter erg klein. Esponsorama Racing teammanager Ruben Xaus wist vrijdagmiddag tijdens een gesprek met MotoGP pitlane reporter Simon Crafar namelijk te melden dat het zo goed als zeker is (99%) dat Johann Zarco na dit seizoen zijn team gaat verlaten en elders binnen de Ducati familie de beschikking zal krijgen over de nieuwste Ducati fabrieksmachine.

Zarco en Francesco Bagnaia zijn momenteel de twee kandidaten voor het tweede zitje naast Jack Miller binnen het Ducati Team. Bagnaia lijkt echter de meest voor de hand liggende keuze op dit moment waardoor de kans groot is dat Martin en Zarco in 2021 het rijdersduo gaan vormen bij Pramac Racing. Miller en Bagnaia zullen dan in de kleuren van het Ducati Team aan de start verschijnen waardoor er voor Bastianini alleen nog plaats in bij Esponsorama Racing.

De grote vraag is echter wie Bastianini bij het Spaanse team zal treffen als teamgenoot. Zoals bekend heeft Tito Rabat een getekend contract op zak voor 2021, maar als we de laatste geruchten mogen geloven zal de Spanjaard – dit ondanks een getekend contract – toch plaats moeten maken voor een jongere uit de Moto2 klasse overkomende coureur. Deze plaats lijkt dan zo goed als zeker voorbehouden aan Marini. Rabat daarentegen zou volgens de laatste berichten in 2021 wel binnen zijn huidige team actief blijven, niet meer als coureur maar in de rol van rijderscoach.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App