Enea Bastianini naar Estrella Galicia 0,0 Moto3 Team (officieel)

8
bastianini - estrella
V.l.n.r. Jordi Arquer, Enea Bastianini en Emilio Alzamora | foto© Estrella Galicia 0,0

Enea Bastianini wordt vanaf komend seizoen de nieuwe teamgenoot van Aron Canet binnen het Estrella Galicia 0,0 Moto3 Team. Dit nieuws heeft het Spaanse Honda Moto3 team woensdag officieel bekend gemaakt.

Nadat dinsdag bekend werd dat Jorge Martin het komende seizoen de overstap maakt naar het Gresini Racing Moto3 team en daar de plaats in zal nemen van Enea Bastianini heeft het Estrella Galicia 0,0 Moto3 team officieel de komst van de Italiaan bevestigd.

De huidige nummer drie in de tussenstand van het Moto3 wereldkampioenschap zal binnen het Estrella Galicia 0,0 team de plaats in nemen van de na dit seizoen naar de Moto2 overstappende Jorge Navarro en teamgenoot worden van Aron Canet die onlangs zijn overeenkomst met het team met een jaar heeft verlengd.

Enea Bastianini:

“Ik ben heel blij met de overeenkomst met Team Estrella Galicia 0,0 voor het seizoen 2017. Na drie seizoenen voor hetzelfde team uit te zijn gekomen is deze overstap voor mijn een hele nieuwe uitdaging. Ik ken inmiddels een aantal mensen die binnen het Team Estrella Galicia 0,0, er heerst een geweldige sfeer daar en ik denk dat we heel goed bij elkaar passen en er een geweldige samenwerking zal ontstaan. Ik wil Fausto Gresini en Gresini Racing bedanken voor het feit dat zij mij de kans hebben gegeven om in de Moto3 klasse van het wereldkampioenschap te debuteren en één van mijn dromen hebben laten uitkomen. Ik heb er veel geleerd, maar ik denk dat het nu het juiste moment is voor een verandering. Mij prioriteit is nu om de rest van het seizoen gefocust te blijven en het seizoen op de best mogelijke manier af te maken; maar als het seizoen eenmaal voorbij is dan zullen we snel beginnen aan de voorbereidingen voor het seizoen 2017, een seizoen dat voor mij een hele belangrijke zal worden.”

Aron Canet, Estrella Galicia 0,0 coureur:

“Om een jaar langer deel uit te mogen maken van Team Estrella Galicia 0,0 maakt me heel blij omdat ik al voor het team rij sinds mijn tweede seizoen in het FIM CEV Repsol en ik daardoor alle teamleden inmiddels heel goed ken. Naast het werk op de circuits is het ook geweldig team van mensen die een hele hechte familie sfeer creëren en zorgen voor een structuur waarin het heel prettig werken is. Door met deze crew te mogen blijven samenwerken, en met mijn ervaring die ik dit seizoen heb opgedaan, zal ongetwijfeld leiden tot een stap voorwaarts in 2017 en het behalen van de best mogelijke resultaten.”

Enea Bastianini
De Italiaan, die momenteel de derde plaats bezet in de tussenstand van het Moto3 kampioenschap, heeft sinds zijn debuut in 2014 in het wereldkampioenschap 54 wedstrijden gereden. In deze 54 wedstrijden wist hij maar liefst 12 keer op het podium te finishen. Het afgelopen seizoen  mocht hij uitgerekend tijdens zijn thuis Grand Prix in San Marino voor het eerste op de allerhoogste trede van het podium plaatsnemen. Naast deze zege wist de huidige Gresini Racing Moto3 coureur 6 keer als tweede en 5 keer als derde te eindigen en mocht hij 6 keer vanaf de pole aan een race beginnen.

 

Handige links Gran Premio TIM di San Marino e della Riviera di Rimini

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV