Enea Bastianini ook op vrijdagmiddag het snelst in Misano, Livio Loi zevende

5
loi-misano
Livio Loi (11) | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

#SanMarinoGP – Enea Bastianini heeft vrijdagmiddag in Misano ook tijdens de tweede vrije training de snelste rondetijd laten noteren. De Gresini Racing Moto3 coureur was het snelst voor klassementsleider Brad Binder en Joan Mir. RW Racing GP coureur Livio Loi sloot de sessie af als zevende.

Onder perfecte weersomstandigheden begonnen de Moto3 coureurs vrijdagmiddag om 13:10 uur in Misano aan hun tweede vrije training van de GP TIM di San Marino e della Riviera di Rimini.

Net als tijdens de eerder op de dag verreden eerste vrije training was het opnieuw Enea Bastianini die het snelst was. De Italiaan dook in de slotfase van de sessie samen met Brad Binder als enige twee onder de 1’43 grens. Na een spannende laatste paar minuten was het de Honda coureur die aan het langste eind trok en met een snelste ronde van 1’42.805 de sessie als snelste afsloot voor Binder die met een rondetijd van 1’42.974 de tweede plaats innam.

De Spanjaard Joan Mir werd derde gevolgd door een sterk acterende Jakub Kornfeil – de Tsjech voerde een groot deel van de sessie de lijst aan – Fabio di Giannantonio en Jorge Navarro.

Livio Loi kende ook een uitstekende tweede vrije training, de RW Racing GP coureur was nagenoeg de hele sessie binnen de top tien te vinden, stond zelfs lange tijd als vierde op de lijst om uiteindelijk deze vrijdagmiddag sessie af te sluiten met de zevende rondetijd.

Andrea Migno, Niccolò Antonelli en Jorge Martin noteerden respectievelijk de achtste, negende en tiende rondetijd.

Bo Bendsneyder kende een moeizame tweede vrije training. De Rotterdammer, die afgelopen week in Silverstone zijn allereerste Moto3 podium wist te scoren, bevond zich een groot deel van de sessie buiten de top vijfentwintig. In de laatste minuten wist de Red Bull KTM Ajo coureur zijn eigen tot dan toe snelste tijd nog aan te scherpen tot een snelste rondetijd van 1’44.190, een tijd die na afloop goed bleek voor de negentiende plaats op de lijst.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
Bastianini voert vanzelfsprekend ook deze lijst aan voor Binder, Mir, Kornfeil, Di Giannantonio, Navarro en Loi.

Philip Oetll, tijdens de eerste sessie nog derde, neemt de achtste plaats in gevolgd door Migno, Antonelli terwijl Bendsneyder op deze lijst genoegen moet nemen met de eenentwintigste positie.

 

Handige links Gran Premio TIM di San Marino e della Riviera di Rimini

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV