Enea Bastianini het snelst op vrijdagochtend in Brno

6
bastianini-brno
Enea Bastianini (33)| Racesport.nl - Nico Schneider

Enea Bastianini heeft in Brno de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. De Honda coureur was vrijdagochtend het snelst voor Jorge Martin en Brad Binder.

Op een mistig en zwaar bewolkt circuit van Brno opende de Moto3 coureurs vrijdagochtend om 09:00 uur de HJC Helmets Grand Prix České republiky met hun eerste vrije training.

Nadat Adam Norrodin in de beginfase ten val kwam was het Enea Bastianini die in zijn allerlaatste ronde een tijd van 2’08.515 op de klok wist te zetten en daarmee Jorge Martin terug verwees naar de twee plaats op de lijst.

Klassementsleider Brad Binder sloot de eerste sessie op het Tsjechische circuit af met de derde tijd gevolgd door de dit weekend voor zijn thuispubliek acterende Jakub Kornfeil, Jorge Navarro en Nicolo Bulega.

De zevende tijd ging naar Francesco Bagnaia voor Andrea Migno, Fabi Di Giannantonio en Niccolo Antonelli.

RW Racing GP coureur Livio Loi was in de beginfase van de sessie goed op dreef, was lange tijd binnen de top tien te vinden maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de zeventiende plaats op de lijst, één plaats voor zijn maatje Bo Bendsneyder die met een snelste ronde van 2’10.189 deze eerste vrije training afsloot met de achttiende rondetijd.