Hij had er helemaal zijn zinnen op gezet, maar Team Go Eleven moet het komend weekend in Misano doen zonder de inbreng van Eugene Laverty. Ondanks al zijn inspanningen blijkt de Noord-Ier onvoldoende hersteld te zijn van zijn in Imola opgelopen blessures en moet hij alsnog afzien van zijn reeds geplande comeback.

Het zit Eugene Laverty dit seizoen niet mee, een seizoen dat gekenmerkt wordt door blessures. Zo liep de Team Go Eleven coureur bij een crash in Imola twee complex gebroken polsen op. De Ducati coureur bleef optimistisch, werkte hard aan zijn revalidatie en maakte onlangs bekend er komend weekend tijdens de Pata Riviera Di Rimini Round op het Misano World Circuit Marco Simoncelli weer bij te zullen zijn.

Laverty moet hier nu echter op terugkomen en komend weekend alsnog afzien van deelname aan de zevende ronde van het FIM Superbike World Championship in Misano. De gebroken polsen zijn nog onvoldoende hersteld waardoor het onverantwoord is om al weer op de krachtige Team Go Eleven Ducati V4-R te stappen.

Eugene Laverty: “Ik ben er kapot van dat ik Misano mis, maar het is op dit moment de enige  optie. Ik moet wachten tot ik volledig fit ben om te rijden, anders loop ik het risico dat ik mezelf en de andere rijders in gevaar breng. Ik zal naar Misano reizen om mijn Team Go Eleven Ducati ploeg te ondersteunen, terwijl ik ook in het raceweekend aan mijn revalidatieprogramma zal blijven werken. Ik zal weer op de baan verschijnen zodra ik er klaar voor ben.”

Team Go Eleven staat door deze beslissing nog voor een uitdaging. Viel Tommy Bridewell tijdens de twee voorgaande wedstrijdweekenden nog succesvol in voor Laverty. De in het British Superbike Championship rijdende Bridewell heeft voor komend weekend echter bedankt voor een derde invalbeurt. De Ducati coureur gaat momenteel namelijk aan de leiding in de tussenstand van het British Superbike Championship, zijn werkgever Team Oxford Racing heeft hem mede hierdoor verzocht zich uitsluitend te concentreren op zijn job in het Britse kampioenschap en af te zien van een derde invalbeurt in het WorldSBK.

Wie Team Go Eleven nu in gaat zetten als vervanger is nog niet bekend, de belangrijkste kandidaten lijken vooralsnog Lorenzo Zanetti, Riccardo Russo of Alex Bernardi.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App