Tijdens de Pramac-Generac Australian Motorcycle Grand Prix zal er op vrijdag een extra 20 minuten durende training ingepland worden voor de MotoGP klasse. Deze extra training zal op vrijdag om 15:55 uur locale tijd van start gaan en is bedoeld om een nieuwe door Michelin ontworpen achterband te testen.

Het Phillip Island Grand Prix circuit en banden, het is in het verleden al vaak een hot item geweest. Om problemen tijdens de komende editie van de Australische Grand Prix te voorkomen wordt er op verzoek van bandenleverancier Michelin op vrijdagmiddag een 20 minuten durende extra training ingelast. Tijdens deze test – die alleen plaats zal vinden onder droge omstandigheden – krijgt Michelin de mogelijkheid om een nieuwe, droogweer achterband te beoordelen op het bijzonder veeleisend circuit voor de achterband.

Deze nieuwe door Michelin ontwikkelde band heeft een nieuwe constructie die ontworpen is om de prestaties op alle circuits te verbeteren en is eerder dit seizoen al getest is tijdens de Barcelona-, Brno- en Misano-tests, met de bedoeling om deze in 2020 definitief te kunnen introduceren.

De versie die Michelin tijdens de Australische Grand Prix wil laten testen is asymmetrisch met een hardere linkerkant en is voorzien van het bestaande rubbermengsels dat speciaal is ontworpen om de enorme spanningen waaronder de banden – met name op Phillip Island – worden belast te voorkomen.

Elke rijder krijgt tijdens deze extra testsessie één van deze nieuwe achterband tot zijn beschikking waarbij men kan kiezen uit een zachte of medium compound. Daarnaast krijgen de coureurs ook een extra voorband van hun voorkeur – zacht, medium of hard – en wordt men gevraagd worden om minimaal 11 ronden te rijden. Na deze 20 minuten durende sessie zal vervolgens worden besloten of deze nieuwe achterband zal worden toegevoegd aan de serie banden voor volgend jaar.

Deze bandentest sessie zal alleen onder droge omstandigheden worden uitgevoerd, het kan dus zijn dar het tijdschema dienovereenkomstig nog zal worden aangepast mocht er sprake zijn van wisselvallige weersomstandigheden gedurende het weekend.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App