Op de Oostenrijkse Red Bull Ring gaan zondagochtend om 11:00 uur de lichten op groen voor de elfde Moto3 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal leuke feiten en statistieken.

Marco Bezzecchi kwalificeerde zich voor de eerste keer op pole position tijdens zijn 33e Grand Prix weekend, waarmee hij de zevende Italiaan werd die dit deed sinds de introductie van de Moto3 klasse in 2012. In zijn beide voorgaande jaren op de Red Bull Ring, wist Bezzecchi geen punten weten te scoren omdat hij zowel in 2016 en 2017 tijdens de race ten val kwam.


Dit is de eerste back-to-back pole voor KTM in de Moto3 klasse sinds Gabriel Rodrigo vorig jaar op pole stond in Tsjechië en Oostenrijk.  Het is tevens de derde keer opeenvolgende keer voor de Oostenrijkse fabrikant dat men de pole weet te behalen op hun thuiscircuit.


Jorge Martin, die eerder deze week een operatie onderging aan zijn linker pols na een crash in de vrije trainingen in Brno, start vanaf de tweede plaats als best geklasseerde Honda rijder. Dit is zijn negende front row start dit seizoen. Hij eindigde in 2017 de race op de Red Bull Ring op P3 nadat hij zich als dertiende kwalificeerde.


Albert Arenas completeert de voorste startrij, wat zijn eerste front row start betekent in zijn 35e Grand Prix in de Moto3.


Vooraan de tweede startrij staat Aron Canet, die zich een jaar geleden als derde kwalificeerde in Oostenrijk. Dit is de zesde keer achtereen dit jaar dat hij zich op de eerste twee startrijen weet te kwalificeren. Hij wist de race vorig jaar als vijfde te finishen, zijn beste resultaat op het circuit.


Tony Arbolino start vanaf de vijfde plaats, zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij in Argentinië dit jaar op pole position stond.


Gabriel Rodrigo, die vorig jaar op pole stond in Oostenrijk, heeft zich op P6 gekwalificeerd, wat sinds zijn P3 in Argentinië zijn beste kwalificatieresultaat is.


De tweede man van vorig jaar in de race in Oostenrijk, met toen zijn beste resultaat, Phillip Oettl, startte toen vanaf P8 en doet dat dit jaar nogmaals in zijn 98e Grand Prix.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl