Max Verstappen liet zich onlangs al eens ontvallen dat hij graag een keer op een MotoGP machine zou willen rijden. Formule 1 collega Lewis Hamilton voegde de afgelopen week in Jerez de daad bij het woord.

De regerende Formule 1 wereldkampioen was tijdens een door het Britse No Limits Trackdays georganiseerde circuitdag op het Zuid-Spaanse circuit één van de deelnemers. De Brit kwam weliswaar niet in actie op een MotoGP machine maar een door het Britse Cresent geprepareerde Yamaha YZF-R1 in, de machine waarmee o.a. Michael van der Mark actief is in het World Superbike kampioenschap.

Hamilton, die gezelschap had tijdens de dag van o.a. Pata Yamaha Official World SBK coureurs Michael van der Mark en  Alex Lowes, reed op een volledige zwarte Yamaha YZF-R1 voorzien van startnummer 44 en slechts een Yamaha -, Cresent Racing -, en Monster Energy sticker.

Geheel zonder slag of stoot ging het optreden van Hamilton niet, de normaal op vier wielen acterende coureur maakte namelijk ook meteen zijn eerste crash mee. Gelukkig bleef het voorval zonder gevolgen.

Opvallend is dat Hamilton in actie kwam op een Yamaha aangezien hij al enige tijd zijn naam als ambassadeur heeft verbonden aan het Italiaanse merk MV Agusta.

lewis-hamilton

Lewis Hamilton – Jerez | foto© Alex Lowes Twitter

Michael van der Mark, Lewis Hamilton en Alex Lowes | foto© worldsbk.com

lewis-hamilton

Lewis Hamilton – Jerez | foto© Yamaha Racing