Fabio Quartararo kende een op het oog uitstekende eerste Official MotoGP Test van het jaar. De 20-jarige coureur uit het Franse Nice voerde namelijk alle dagen de tijdlijst aan en klokte een snelste rondetijd dichtbij het baanrecord. Maar ondanks dit was de Petronas Yamaha Sepang Racing Team coureur zelf niet helemaal tevreden, er is namelijk nog werk aan de winkel als het gaat om de snelheid over een raceafstand.

Fabio Quartararo was na afloop van de Official MotoGP Test in Sepang niet helemaal tevreden over zijn eigen prestaties, dit ondanks dat hij na afloop van alle drie dagen de tijdlijst aan wist te voeren.

Quartararo, die in 2019 als MotoGP debutant maar liefst zes keer een pole wist te scoren, heeft zich voor komend seizoen namelijk tot doel gesteld om niet meer alleen snel te zijn tijdens die ene ronde in een vrije training of kwalificatie maar op het verbeteren van zijn snelheid gedurende een raceafstand.

Fabio Quartararo: “Om eerlijk te zijn, mijn doel is een beetje veranderd – niet altijd om de snelste te zijn in een vrije training, maar om te werken aan het verbeteren van mijn racetempo. Oké, ik was het snelst tijdens deze test, maar we moeten meer aan onze racesnelheid werken omdat we het daar nog wel moeilijk hebben. Oké, we hebben vandaag één snelle ronde gereden in de ochtend, maar we moeten hard blijven werken. We zijn nog steeds op zoek naar betere oplossingen, zo moeten we tijdens de volgende test in Qatar zeker nog werken aan ons racetempo, helemaal omdat we nu weten dat het met het rijden van één snelle ronde wel goed zit.”

Zondag waren Quartararo en zijn Petronas Yamaha SRT-crew voornemens om een racesimulatie af te werken, maar enkele kleine probleempjes en de omstandigheden zorgden ervoor dat het allemaal iets anders liep.

Fabio Quartararo: “Zondag was wat moeilijker, we probeerden een aantal dingen, vooral op het gebied van de elektronica. Het was geen echte racesimulatie, maar we reden slechts een lange run over 12 ronden op het warmste moment van de dag. Er was niemand op de baan en de grip was niet optimaal. Mijn tempo was niet echt slecht, we reden rondetijden hoog in de 1’59 en laag in de 2’00. Het waren de slechtste omstandigheden die we vandaag hadden (asfalttemperatuur 55 graden), maar als ik naar de anderen kijk dan moet dit beter. In Qatar zullen we zeker een stap maken wat betreft onze racesnelheid. Maar ondanks dit ben ik erg blij met deze eerste test met de 2020 Yamaha M1.”

In 2019 eindigde Quartararo als vijfde in de eindstand van het kampioenschap. Ondanks het behalen van een zestal polepositions in zijn debuutjaar wist de Fransman nog geen enkele wedstrijd te winnen, daar moet komend seizoen hoe dan ook verandering in komen volgens het 20-jarige talent. Aan de inzet van de Petronas Yamaha SRT-coureur zal het zeker niet liggen.

 

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App