Fabio Quartararo heeft dinsdag in Barcelona een succesvolle operatie ondergaan aan zijn rechter onderarm. De Petronas Yamaha SRT coureur onderging de operatie vanwege de in de motorsport bekende blessure van opgepompte onderarmen (compartmental syndrome).

Fabio Quartararo zocht na afloop van de Italiaanse Grand Prix in Mugello medisch advies nadat hij met name in het tweede deel van de race hinder ondervond van ‘opgepompte’ onderarmen. Hoewel de kwestie niet echt dringend was, besloten Quartararo en zijn team meteen al een operatie te ondergaan om toekomstige complicaties tijdens het seizoen te voorkomen.

Petronas Yamaha SRT coureur werd dinsdagochtend in het Hospital Universitari Dexeus geopereerd.  De operatie, die iets langer dan 1 uur duurde, werd uitgevoerd door Dr. Xavier Mir en het ICATME-team van de afdeling traumatologie.

Fabio Quartararo: “Het is een operatie die niet echt gepland was, maar we hebben na overleg met Dr. Xavier Mir na afloop van de Italiaanse Grand Prix toch besloten meteen door te pakken. De omstandigheden die ik afgelopen zondag heb meegemaakt waren niet normaal, en ze waarschuwden ons voor een mogelijk probleem van opgepompte onderarmen. Ik gaf er de voorkeur aan om het nu meteen te laten behandelen, om verrassingen in de toekomst te vermijden en het de rest van het seizoen te kunnen vergeten. Het was een korte operatie, die al bij veel renners werd uitgevoerd en die werd uitgevoerd door een expert op dit gebied. Ik wil Dr. Mir en zijn team bedanken voor hun beschikbaarheid en hun werk. Ik kijk uit naar de Catalaanse GP van volgende week.”

De Fransman zal tot woensdag ter observatie in het ziekenhuis blijven maar zal naar verwachting fit zijn om deel te nemen aan de eerstvolgende Grand Prix welke van 14 t/m 16 juni verreden wordt op het circuit van Catalunya.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App