Fabio Quartararó (P3): ‘Het gaat een mooie strijd worden met alle Yamaha’s’

25
Fabio Quartararó - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Petronas Yamaha SRT

Fabio Quartararó wist zich zaterdagmiddag in de tweede kwalificatiesessie voor de MotoGP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli als tweede te kwalificeren. Het was niet precies waar de Fransman op gehoopt had maar het is een goede uitgangspositie voor de race van zondag.

Wanneer een coureur niet blij is met de derde startplaats op de grid dan weet je in ieder geval dat hij doorgaans niet langzaam is. Dat kunnen we over Fabio Quartararó natuurlijk wel stellen, de Fransman is gewend om op de eerste startrij te staan en een pole position is hem niet vreemd.

Dat was ook het verhaal na de MotoGP kwalificatie zaterdagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De 21-jarige leider in het kampioenschap liet weten niet blij te zijn dat hij uiteindelijk niet mee kon strijden voor pole position en dat het gevoel aan de voorkant van zijn YZR-M1 niet hetzelfde was als in FP3. Als we kijken naar zijn rondetijden in FP4 dan is Quartararó zonder twijfel de favoriet voor de race, de Fransman is zeer snel en constant over raceafstand. Het is echter een heel ander verhaal om hetzelfde tempo ook te kunnen rijden in de race wanneer er aan alle kanten coureurs zijn die niets liever willen dan jou uit je tempo te houden. Met vier Yamaha’s op de eerste vier startplaatsen gaat Quartararó het in ieder geval niet cadeau krijgen in de race over 27 ronden op het Italiaanse circuit.

Fabio Quartararó: “Het voelt goed om weer op de eerste startrij te staan, maar vandaag was een beetje een rare dag. Het is net als vorig jaar: we waren super snel in FP3 maar tijdens de kwalificatie hadden we veel problemen met de voorkant. Ik was hard aan het pushen en zat op de limiet maar het was niet genoeg. Het belangrijkste is natuurlijk de race over 27 ronden.

Ik heb er een positief gevoel over want we hebben de racesnelheid voor de overwinning, dus we moeten maar zien waar het eindigt. Ik kijk er heel erg naar uit, ik heb veel zelfvertrouwen omdat we nu, in tegenstelling tot Oostenrijk, de snelheid weer hebben. Ik denk dat het mogen een mooie strijd gaat worden want de coureurs vooraan het veld hebben allemaal dezelfde machine, het kan heel interessant worden. Ik hoop dat het een mooie strijd gaat worden.”

De MotoGP coureurs komen zondagochtend eerst nog om 09:20 uur in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie. De race over 27 ronden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat om 14:00 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App